Вхід | Реєстрація

«Стандарт» дивує Або такий футбол нам потрібен

«Стандарт» дивує Або такий футбол нам потрібен

У першому матчі другого кола обласної першості новосанжарська команда впевнено обіграла «Харчовик» із Червонозаводського. І на деякий час змусила притихнути усіх своїх критиків.

За обласним чемпіонатом у Нових Санжарах встигли добряче засумувати. Саме тому на гру із «Харчовиком» на трибунах зібралась досить пристойна кількість уболівальників — чоловік сто п’ятдесят чи, може, двісті. Ті, хто прийшов на гру юніорських складів, зміг стати свідком перемоги молодих новосанжарських футболістів. Завдяки двом голам Ігоря Царенка вони виграли з рахунком 2:0 у своїх однолітків із Червонозаводського.

За півгодини на поле вийшли основні склади команд. При цьому, у футболках новосанжарського «Стандарту» на полі з’явились  не зовсім ті гравці, які захищали його кольори у першому колі. Не було основного центрального захисника Сергія Сонника, півзахисника Євгена Гусака та форварда Михайла Білоконя.

Місце у воротах уже традиційно зайняв Євген Довгаль. У центрі захисту в парі зі Станіславом Мокрим вийшов Андрій Томілін. Справа у захисті грав Сергій Соломашенко, зліва — Павло Красноплахтич. У центрі поля трійку півзахисників склали Олександр Кириленко, Владислав Мокляк та Віталій Гарець. На правий край півзахисту вийшов Максим Калюжний, на лівий — Владислав Олійник. Позицію центрального форварда зайняв Євген Нестеренко.

Доки капітани команд розігрували право першого удару, уболівальники на трибунах ділилися думками про склад та робили прогноз на результат матчу.

— Буде рахунок 2:1, — авторитетно заявив Павло Маник, відомий на Новосанжарщині шанувальник футболу. Сперечатись із ним ніхто не став. Усі почали просто чекати — справдиться прогноз чи ні.

Початок гри новосанжарським уболівальникам сподобався. Після кількох хвилин сумбуру наші футболісти налагодили контроль над м’ячем. І досить швидко організували перший гол у ворота гостей. Максим Калюжний віддав точну передачу до штрафного майданчика, а капітан новосанжарців Олександр Кириленко влучно пробив у нижній кут воріт — 1:0.

Майже одразу «Стандарт» повинен був пропускати гол у відповідь. Півзахисник гостей довгим пасом запустив у прорив свого форварда. Гравець під номером 17 вискочив на побачення із Євгеном Довгалем і у дотик його перекинув. Здавалося, що м’яч за секунду опуститься у сітку воріт, але наш голкіпер здійснив просто шедевральний сейв — різко розвернувшись, він стрибнув за м’ячем і встиг кінчиками пальців перевести його через поперечку. Стадіон видихнув і нагородив воротаря вдячними оплесками. «Жека спас», — констатував один із уболівальників. Незабаром Євгенові довелося рятувати команду іще раз. Максим Калюжний віддав поперечну передачу в центр, її перехопив півзахисник гостей і одразу ж вивів свого форварда сам на сам із воротарем. На щастя, нападник гостей пробив низом по центру і Довгаль спокійно забрав м’яч у руки.

Тим часом біля чужих воріт відзначався активністю Євген Нестеренко. Він не створював гольових моментів, але регулярно обігрував захисників суперника і часто після цього отримував по ногах. У одному з таких епізодів він заробив штрафний метрах у двадцяти від воріт. До м’яча підійшов Владислав Мокляк і чудовим обвідним ударом лівою послав круглого до сітки воріт — 2:0. Уболівальники на трибунах почали радіти на повну і обговорювати між собою, що ж є причиною такого рідкісного успіху. Одні переконували, що це суперники дуже слабкі. Інші запевняли, що це просто наші футболісти грають так здорово.

Подальші події матчу схиляють до думки, що рацію мають останні. Новосанжарські футболісти дійсно грають непогано. І швидко забивають третій гол у ворота суперників. Євген Нестеренко по зоні лівого інсайда вискакує сам на сам із голкіпером і пробиває низом у дальній кут воріт — 3:0.

— Я ж казав, буде 2:1. Два, а потім іще один, виходить 3:0, — сміючись, виправдовується Павло Маник.
Схоже, гра може закінчитися справжнім розгромом.

Утім, і в гостей регулярно виникають моменти. Так, Євген Довгаль відбиває у нижньому куті удар швидкісного «сімнадцятого». А за хвилину «Харчовик» один гол відіграє. Наші футболісти вже виходять з оборони, коли форвард суперників відбирає м’яч у нашого захисника. Відбирає, схоже, із порушенням правил. Доки наші гравці апелюють до арбітра, «десятка» гостей пробиває по воротах і забиває гол — 3:1. З таким рахунком команди йдуть на перерву.

— Що ви їли, що так різко стартували? — цікавляться у перерві уболівальники у гравців «Стандарту», — три голи у першому таймі — це для вас круто!

— Могли б іще різкіше, — відповідає захисник команди Сергій Соломашенко.

У другому таймі обмін гострими моментами продовжується. Перший створюють гравці «Харчовика» — після пасу з лівого краю їх форвард б’є головою, але трохи не влучає у верхній кут воріт. Потім чудовий момент створює сам для себе Євген Нестеренко. Після пасу Владислава Мокляка він виграє забіг у захисника гостей, прибирає м’яч уліво і пробиває по воротах. У воротаря немає шансів, але круглий зрадницьки б’ється у стійку і вилітає у поле.

Усередині тайму шанс збільшити перевагу у рахунку має Олександр Кириленко. Він підхоплює м’яч у центрі поля, на швидкості добігає до штрафної і пасує ліворуч на Владислава Олійника. Після прострілу останнього круглий відскакує на лінію воротарської і Кириленко з лівої посилає його у ворота. Голкіпер застигає по центрові і лише очима проводжає м’яч. Але той знову потрапляє у стійку і у ворота не залітає.

У кінці гри тренерський штаб «Стандарту» проводить дві заміни. Спочатку Віталій Баранович змінює Максима Калюжного, а потім Євген Суботін виходить замість Владислава Олійника. Для Євгена цей вихід стає дебютом перед новосанжарською публікою. Юний гравець «каші не псує» і навіть встигає віддати кілька гострих передач до моменту, коли лунає фінальний свисток, який фіксує перемогу «Стандарту» з рахунком 3:1. Уболівальники розходяться задоволеними і вже чекають на продовження.

Наступну домашню гру «Стандарт» проведе у суботу, 8-го вересня. Наші футболісти прийматимуть «Карлівку-2».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2012, 16:44 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я


1. sos / 4 вересня 2012, 21:51
капитан то не Кириленко!!!!
2. Владислав Олiйник / 5 вересня 2012, 00:49
А по ногам получав я найбiльше,штрафний також я заробив коли Мокляк забив!
3. фанат / 6 вересня 2012, 15:04
подивимося наступні матчі з більш сильними суперниками (Миргород, Карлівка-2 і т.д.)
4. фанат / 6 вересня 2012, 15:05
А підскажіть як закінчився матч Миргород Стандарт. Я так думаю, наша казка закінчилась?
5. галя / 13 вересня 2012, 20:28
киря чемпіон шпортьківський
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації