Вхід | Реєстрація

У Бутенках убили чотирьох лебедів

У Бутенках убили чотирьох лебедів

Минулого тижня невідомі зловмисники буквально розстріляли сім’ю лебедів. Про це редакції повідомили жителі Бутенок.

Уперше лебеді оселились у Бутенках на все літо близько 15 років тому. Пара птахів облюбувала собі водойму, розташовану між згаданим селом і Свердловським. Лебеді прилітали навесні і жили тут до глибокої осені. Через кілька років місцеві рибалки помітили, що птахів стало більше — пара вивела пташенят. Спочатку лебеді боялися людей і, побачивши їх, стрімко ховались у заростях очерету. Згодом птахи осміліли і звикли до присутності на водоймі рибалок. Тим більше, що люди почали підгодовувати гарних птахів.

Валерій Тищенко навіть зробив для лебедів спеціальну годівницю. Звикнувши до наявності у ній зерна, дикі птахи почали заходити у двір до чоловіка. І облаштували неподалік гніздо. «Колись моя гуска здуру на лебедині яйця сіла, — розповідає Валерій Тищенко. — Ох, і били вони її, думав — уб’ють». Полюбивши лебедів, чоловік навіть імена їм почав придумувати. Так главу лебединої сім’ї він назвав Сніжком.

Зараз Валерій Тищенко шкодує за тим, що майже приручив диких птахів. Адже минулого тижня хтось скористався із того, що лебеді перестали боятися людей. «Жінка моя мені каже: «Валера, було восьмеро, а зараз тільки четверо осталось», — каже Тищенко. — Чотирьох молодих вбили, гади».
У минулому році браконьєри у Бутенках теж вбили двох лебедів. Тоді зловмисників знайшли. Про цьогорічний випадок Валерій Тищенко одразу повідомив сільського голову Миколу Скрильника. Той пообіцяв звернутися із офіційною заявою до правоохоронців.

«Аби можна було, я б сам найшов і втопив того гада, — гнівається Тищенко. — Як можна підняти руку на таку беззахисну красу? Не приховую, мені доводилось стріляти в людину. І зробив би це ще раз у тих обставинах. У лебедя падлюка стріляла, точно». «А найти їх зможуть, як захочуть», — підтримує односельця Василь Пивовар. Тим більше, що по селу говорять, хто це міг зробити». Чужі не приїхали, це своя гнида шкоду робить».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2012, 12:24 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації