Вхід | Реєстрація

Українці гірші за фашистів?

Минулого тижня нарешті подивився фільм «Матч». Фільм, знятий нашими «братами»-росіянами про те, як футболісти київського «Динамо» у часи війни обіграли команду німецьких офіцерів. Після чого усі нібито були розстріляні.

Тему для фільму звичайно обрали непогану. Прикрашена у радянські часи історія про «матч смерті» просто просилася на екранізацію. А от зняли фільм — так собі. Сергій Безруков дуже вже мало нагадував воротаря футбольної команди. Іще менше він нагадував українця. Постійно говорив «шо» і норовив перейти на якийсь блатний жаргон. Чим до болі нагадував себе у ролі Саші Бєлого.

Але не сподобалось у фільмі навіть не це. Не сподобались українці. Точніше те, як їх показали наші «брати»-росіяни у цьому фільмі. Якби я був простим жителем Московщини, Воронежщини чи Псковщини, то з цього фільму я б дізнався, що:  а) українці були зрадниками і поліцаями; б) українці були підлими і хитрими людьми; в) українці були мародерами і крадіями.

Взагалі українців у цьому фільмі постійно виставляють у ненайкращому світлі. Так, коли представник ОУН зустрічає німців, вони відверто сміються з його німецької: «Он думает, что говорит по-немецки!». А коли він починає говорити українською, його швидко зупиняють: «Мы не понимаем! Говорите по-русски!».

Потім, уже в іншій сцені, нам демонструють будівлю міської ради. На ній поруч із вітанням Гітлеру висить транспарант із написом «Слава вільній Україні!». Таким чином глядачу доволі прямолінійно проводять пряму асоціацію між фашизмом і українським націоналізмом.

Після перегляду фільму лишається замислитись: а чому українців показали саме так? Випадково? Сумніваюся. Якщо фільм про героїчних футболістів та поганих фашистів, то це і треба було б показати. Але у «Матчі» чомусь навіть німці виглядають симпатичнішими за українців. Наприклад, у одній зі сцен німецькі офіцери зупиняють українських поліцаїв, які ногами б’ють євреїв. Виходить, що німці, хоч і вороги, але нація культурна і вихована. А українців вистачає лише на те, щоб «копати» ногами лежачих та розстрілювати мирних жителів. «Есть полицаи - пусть они этим и занимаются», — говорить один німець іншому.

Лише один українець у фільмі викликає симпатію. Це футболіст Микола, який зрештою вирішує грати на перемогу до кінця. Але і він у одній зі сцен, ніби між іншим, підкреслює, що він — «радянський спортсмен». І одразу згадуєш, що тоді ж не було нічого українського, було все радянське.
Подивишся ось такі російські фільми. Згадаєш знятого ними «Тараса Бульбу». І хочеться попрохати: шановні «брати»-росіяни! Зніміть щось про Стеньку Разіна, про Олександра Невського, про Распутіна, зрештою. Але не знімайте, будь ласка, фільмів про Україну!


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2012, 08:52 | Полтавщина | Редакційна
1. Микола Гузченкo / 15 вересня 2012, 19:19
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
а) українці були зрадниками і поліцаями; б) українці були підлими і хитрими людьми; в) українці були мародерами і крадіями

Були і є. Фільм не дивився, але характеристика вражаюче точна. Але з Автором згоден. Нєхуй їм нас обсирати. На це тільки ми маємо право.
«копати» ногами лежачих
Ну це вже зовсім пездець. Давайте вже усі дієслова в лапки брати, хулі.
2. koriolan / 15 вересня 2012, 19:42
Газета, к сожалению, превратилась в веник для разбрызгивания дерьма национализма в души читателей.
Автору, безусловно великому кинокритику, для повышения мастерства рекомендую ознакомиться с этим: Посилання на www.segodnya.ua
Исчерпывающий анализ укркино, его врожденных и детских болезней.
3. НАТА / 17 вересня 2012, 21:09
Ну якщо для koriolanа великим кінокритиком є Олесь Бузина який говорить про Україну так , ніби вона йому в чому завинила ...Та всі його статті просто антиукраїнські , а чого варте його " Страшная сила — русский язык!Поэтому посоветовал бы я некоторым не искушать судьбу и, находясь в избирательном списке Партии Регионов, в чьей программе по-прежнему значится госстатус для русского, или покинуть ряды ее. А то русский язык — мстительный."Соратник де Голля Шарль Бернар говорив: "Якщо ти не розмовляєш мовою тієї землі, на якій живеш, - ти або завойовник, або гість, або тобі бракує розуму".А з приводу "дерьма национализма" . то Вікіпедія пише :"Націоналі́зм — ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як вищої форми суспільної єдності і її первинності в державотворчому процесі. У своїй основі націоналізм проповідує вірність і відданість своїй нації, політичну незалежність і роботу на благо власного народу, об'єднання національної самосвідомості для практичної захисту умов життя нації, її території проживання, економічних ресурсів та духовних цінностей." Так от якби всі партії виконували тільки цей тезис , то жили б ми і процвітали і Геракла не треба було б президенту
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації