Вхід | Реєстрація

Кабельне телебачення у Кобеляках продовжить роботу

Про це домовились керівники «Полтаваобленерго» та місцевий представник телерадіокомпанії «Південна хвиля» Сергій Бур’яноватий.

Кілька тижнів тому в нашій газеті з’явилась публікація, у якій йшла мова про конфлікт, що виник між кобеляцьким підрозділом ТРК «Південна хвиля» та «Полтаваобленерго». Кілька років поспіль телевізійники експлуатували електромережі, «накинувши» на них свої проводи. Та у 2012 році адміністрація «Полтаваобленерго» висунула нові, значно жорсткіші умови співробітництва, які включали в себе і значне здорожчання права експлуатації повітряних ліній. Кілька місяців сторони не могли домовитись. І справа дійшла навіть до відключення мережі «Південної хвилі». Це миттєво відчули на собі кілька десятків із тисячі кобелячан, котрі користуються послугами кабельного телебачення. Обурені й налякані люди почали телефонувати представнику «Південної хвилі» Сергію Бур’яноватому, в редакцію «ЕХО», керівникам районної та міської влади. Кілька днів люди дивилися на синій екран своїх телевізорів, не бачачи там жодної картинки. І задавали резонні запитання: «Чи довго це продовжуватиметься і чи повернуть їм кошти, сплачені як абонплата?»

За коментарем із цього приводу ми звернулись до Сергія Бур’яноватого. Він сказав: «По-перше, ми вже заявляли, що у разі припинення діяльності ТРК «Південна хвиля», повернемо людям кошти, внесені ними в якості попередньої оплати. А по-друге, і це головне — у нас з’явився привід для оптимізму. Наша телерадіокомпанія, отже і кабельне телебачення, працюватимуть у Кобеляках і надалі».

За словами Бур’яноватого, телевізійники і енергетики таки знайшли компромісне рішення. Напевне, вирішальну роль у досягненні порозуміння внесли представники місцевої влади. Дізнавшись про проблему, і міський голова Олександр Ісип, і голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич зайнялись пошуками шляхів її вирішення. І врешті-решт зуміли умовити енергетиків продовжити співпрацю із «Південною хвилею». У результаті, вже у понеділок, раніше відключені абоненти, знову почали користуватись послугами кабельного телебачення.

Досягнутий компроміс і відновлення роботи телебачення — це добре. Та водночас Сергій Бур’яноватий повідомив про те, що їм довелось погодитись з новими розцінками на використання мережі «Полтаваобленерго». Вони, ці тарифи, значно вищі від попередніх. Чи відіб’ються додаткові витрати на вартості кабельного телебачення і коли зросте (якщо зросте) абонплата, Сергій Бур’яноватий пообіцяв повідомити дещо пізніше.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2012, 15:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації