Вхід | Реєстрація

У засіки регіону завезли 60 тонн зерна

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про підготовку до опалювального сезону та кабельне телебачення.

Розпочали апаратну нараду з урочистостей. А приводів було декілька. Першою з перемогою на виборах Світлогірського сільського голови привітали Тамару Гординську. Голова РДА зазначив, що вона набрала 47,4 відсотки голосів виборців. Наступним вітали начальника відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Валерія Буряка, який днем раніше святкував свій 55-річний ювілей. Йому подарували квіти, вручили грамоту і висловили багато побажань.

Далі приступили до розгляду питань у порядку денному. Уже звичним стало питання про формування регіональних ресурсів продовольчого зерна у районі. Начальник управління агропромислового розвитку Тетяна Чердак повідомила, що за минулий тиждень агрофірмою «Добробут» вивезено 60 тонн зерна. Та Анатолій Таранушич висловив своє невдоволення такою кількістю. Мовляв, за тиждень можна було спрацювати більш дієвіше із цього питання. І дав доручення Тетяні Андріївні звітуватися на апаратній нараді щотижнево про виконану роботу.

Наступним було питання про хід виконання районної Програми соціального розвитку сільських населених пунктів у районі. Тетяна Чердак поінформувала про реконструкцію освітніх закладів сільських населених пунктів, закладів культури, медицини, газифікацію та розвиток автобусного сполучення у районі. Зокрема про те, що завершено будівництво підвідного газопроводу до села Жовтневе. На виконання цих робіт витрачено 284 тисячі гривень. Зі слів Тетяни Андріївни продовжуються роботи з будівництва підвідного газопроводу до Правобережної Сокілки. На це з обласного бюджету виділено 695,5 тисяч гривень. Також заплановано проведення ремонтних робіт мережі сільських доріг протяжністю майже в 60 кілометрів.

Далі розглянули стан підготовки закладів освіти, охорони здоров’я та культури району до опалювального сезону.

Першою на це питання доповідала начальник районного відділу освіти Наталія Коваль. За її словами, навчальні заклади до осінньо-зимового періоду готові. При підготовці до опалювального сезону в 48 теплогенераторних та 1 котельні проведено поточні ремонти, а у чотирьох загальноосвітніх навчальних закладах району частково замінено дерев'яні вікна на металопластикові. А саме, у Кобеляцькій ЗОШ № 2, Орлицькій, Білицькій ЗОШ № 3 та Фрунзівській ЗОШ. Та нагальною залишається проблема відсутності коштів на ремонт покрівлі котельні Кобеляцької ЗОШ № 2. На це необхідно 13 тисяч 900 гривень.

— Дах протікає і вода тече прямо на котли, — зауважила Наталія Мефодіївна.

На запитання голови РДА, чи зверталася начальник відділу освіти з цією проблемою до спонсорів, вона відповіла, що ні.

— Так чому ви ставите у нерівні умови сільські і міські школи? У місті живе багато підприємців, навіть тих, чиї діти навчаються в цій школі. Зверніться до них не як до батьків, а як до керівників чи бізнесменів. Може вони чимось зможуть допомогти, — констатував Анатолій Таранушич.

Микола Шабалтій поцікавився, як проходить робота з облаштування внутрішніх туалетів у школах району.
Начальник відділу освіти відповіла, що цього року було заплановано зробити внутрішні туалети в Білицькій школі № 3 та Вільховатській. Та за відсутності коштів роботи не розпочаті. А загалом, внутрішніх туалетів немає у 14 школах. За минулий рік їх облаштували лише у чотирьох навчальних закладах.

— Це питання дуже складне, — каже Наталія Коваль, — адже у багатьох школах по проекту туалети не заплановані.

Далі головний лікар Кобеляцького району Іван Супруненко та методист районного центру культури та дозвілля також прозвітувалися про підготовку до осінньо-зимового періоду. Після чого приступили до розгляду постановочних питань.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2012, 11:58 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації