Вхід | Реєстрація

«Розстріляйте владу… бюлетенями!»

«Розстріляйте владу… бюлетенями!»

11-го вересня до Нових Санжар приїздив кандидат до Верховної Ради від партії «Свобода» Ігор Мірошніченко. Відомий український журналіст півтори години спілкувався з мешканцями селища і відповідав на їх запитання.

Зустріч із кандидатом призначена на 18:00. Але люди на площі починають збиратися заздалегідь. Щоправда, прихильників «Свободи» у Нових Санжарах нараховується не так і багато. Якщо на Арсенія Яценюка приходили три сотні новосанжарців, на Миколу Томенка — близько двохсот, то за десять хвилин до приїзду Ігоря Мірошниченка на площі усього десятків зо три людей переважно пенсійного віку.

— А цікаво, коли до нас Кличко приїде? — ділиться думками вголос один із очікуючих.

— Тоді точно тисяча збереться, щоб на нього подивитися! — додає інший. — І навіть з адміністрації прийдуть!

Коли годинник на «білому будинку» показує 18:00, з’ясовується, що «свободівці» на зустріч запізнюються. При чому запізнюються серйозно. В очікуванні приїзду кандидата люди розважаються по-різному. Хтось читає гуморески, хтось грає на баяні і підспівує.

Грати і співати доводиться довго. Адже автівка зі «свободівцями» з’являється на площі лише о 19:00.
Ігор Мірошниченко, який виходить із машини першим, просить вибачення за таке запізнення:

— Я тільки зараз дізнався, що зустріч на 18:00. Ми їхали на 19:00. Спасибі вам, що дочекались.

Не затягуючи більше часу, кандидат від «Свободи» розповідає, для чого його політична сила йде на вибори. Зокрема зазначає, що першим законопроектом, який нова більшість прийме у парламенті, буде закон про імпічмент президенту. Наступним кроком буде висловлення недовіри уряду Азарова-Тігіпка-Табачника. Також нова більшість домагатиметься скасування Харківських газових угод. Крім цього, «Свобода» разом із своїми союзниками добиватиметься зміни Податкового кодексу, відміни пенсійної реформи та заборони продажу землі.
Зрозуміло, щоб виконати усі ці пункти програми, потрібно спочатку сформувати більшість у парламенті. Про те, яким чином у новій Верховній Раді утвориться нова більшість, Ігор Мірошниченко розповідає новосанжарцям.

— Ми підрахували: якщо підемо на вибори двома колонами — ВО «Свобода» і ВО «Батьківщина», то ми можемо розраховувати десь на 35-36 відсотків голосів. Цього нам вистачить для формування більшості у майбутньому парламенті.

Доки Ігор Мірошниченко розповідає про програму своєї політичної сили, біля гурту слухачів зупиняються два велосипедисти. Деякий час уважно слухають. Потім один сердито мотає головою і від’їжджає. Інший лишається слухати далі. Разом із ним на площі вже близько шістдесяти новосанжарців.

Їм усім Ігор Мірошниченко пояснює, що єдиний шанс провладної партії на цих виборах — це масові фальсифікації.

— Вони це і зроблять! — приречено констатує дідусь, що стоїть у першому ряду.

— А ви їм не дайте! — відповідає Мірошниченко. — Прийдіть на вибори і проголосуйте за опозицію. А потім прийдіть до виборчої дільниці. І проконтролюйте процес підрахунку голосів!

— Я проголосую, а мої дані там усі записані! — не вгаває той самий дідусь.

— Нічого подібного, — відповідає кандидат, — ви вкидаєте бюлетень в урну і ні на ньому, ні на корінці ніяких ваших даних немає. Ніхто ніколи не дізнається — чи ви проголосували за «Свободу», чи за «Партію регіонів». Вибори — це, як каже один мій знайомий, гарна можливість розстріляти владу… бюлетенями!

Також кандидат від «Свободи» розповідає, як діяти у разі підкупу з боку якоїсь політичної сили.

— Вам дали 100 гривень? Беріть! Але голосуйте так, як вам підказує совість. Тим, хто дав вам гроші, ви нічого не зобов’язані. Ви ж не продалися за 100 гривень?! Ви що — товар?! Чи так дешево коштуєте?!

Після виступу всі бажаючі задають Ігорю Мірошниченку питання.

— Ви не боїтеся, що у складі ваших союзників з’являться «тушки», які поперебігають до більшості? — цікавиться літній чоловік.

— Якщо у Верховній Раді буде «Свобода» — а вона там буде! — то лише своєю присутністю там вона утримає від перебіжок і депутатів від союзників, — впевнено говорить Ігор Мірошниченко, — якщо висловлюватись військовою термінологією, «Свобода» — це спецназ опозиції! Саме тому ми потрібні у Верховній Раді. Знаєте, як у нас кажуть? Перемогли німецьких, перемогли совєцьких, переможемо і донецьких!

Тут до розмови долучається селищний голова Андрій Река, який до цього часу разом із новосанжарцями слухає виступ.

— 28-го жовтня — День визволення України від німецько-фашистських загарбників. І 28-е жовтня стане днем визволення України від донецької банди! — заявляє мер. Цю заяву люди зустрічають сміхом і оплесками.

Наступне питання кандидату від «Свободи» задає молодий чоловік років тридцяти:

— Якщо «Свобода» отримає разом із союзниками більшість у парламенті, чи будуть нарешті зняті по Україні отакі символи тоталітарного режиму? — вказує на пам’ятник Леніну, що стоїть на площі.

— З ними голуби розправляться, — тихенько говорить дідусь за спиною у чоловіка.

Ігор Мірошниченко на питання відповідає ствердно.

— Звичайно, будуть. Крім того, комуністична партія буде заборонена, як колись у Німеччині була заборонена націонал-соціалістична партія. І чому у Германії немає пам’ятників Гітлеру, а в Україні пам’ятники Леніну досі стоять?! Між іншим, у тих містах, де до влади прийшли представники «Свободи», таких пам’ятників уже давно немає.

— А чому ви так різко налаштовані проти росіян чи євреїв, які перебувають при владі? — запитує російською мовою жіночка років сорока на вигляд.

— Ми не проти когось. Ми — за своє! — пояснює Ігор Мірошниченко. — Ми за те, щоб була якась пропорційність. Якщо у державі мешкає 80 відсотків українців, то 80 відсотків депутатів-українців має бути в парламенті. Є відсоток росіян — хай буде такий відсоток у Верховній Раді. Але не може бути так, що українською державою керують у переважній більшості не українці.

Доки кандидат відповідає на питання, за колом слухачів переговорюються дідусь і бабуся.

— Ти щось чуєш? Я — нічого!

— Та і я теж!

Після відповідей на десяток запитань новосанжарці відпускають Ігоря Мірошниченка. Андрій Река також проводжає його до авто. І встигає провести просвітницьку роботу серед присутніх людей:

— Не треба боятися влади. Один каже: «Їх не зіпхнути! Вони стоять, як танк!». А другий: «Правда-правда. Тільки танк той з гівна зроблений!»

Люди аплодують. Андрій Река посміхається. Ігор Мірошниченко їде на зустріч із мешканцями Полтави.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2012, 13:19 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації