Вхід | Реєстрація

Зброю шукатимуть і в автомобілях

На території району в період з 07.09.2012 року по 19.09. 2012 року проводиться спеціальна цільова оперативно-профілактична операція (Зброя-вибухівка) з метою запровадження додаткових заходів щодо запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, виявлення перекриття каналів їх надходження до злочинного середовища та посилення контролю за використанням зареєстрованої в ОВС зброї, спецзасобів, боєприпасів до неї та вибухівки для переконання громадян щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, а також розкриття злочинів, вчинених з їх використанням.

Працівники райвідділу міліції здійснюють перевірку умов зберігання всієї нарізної вогнепальної зброї, що перебуває у власності громадян.

У разі виявлення порушень винних громадян буде притягнуто до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Стаття 190. Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Стаття 191. Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і боєприпасів тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такої.

Стаття 192. Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 263 КК України. Незаконне поводження із зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, або штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи обмеженням волі на термін від двох до п’яти років.
Кожен громадянин, який здав і хоче зареєструвати незареєстровану зброю на себе, зможе це зробити в установленому порядку.

Нагадуємо, що у разі добровільної здачі громадянами вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, вони звільняються від відповідальності, передбаченої чинним законодавством.


Автор: Анатолій Хацкевич, інспектор ВДАІ Кобеляцького РВ ст. лейтенант міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2012, 16:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації