Вхід | Реєстрація

Із старої школи планують зробити клуб

Із старої школи планують зробити клуб

У селі Попове місцева влада демонструє позитивний приклад взаємодії з районною владою, великими агрооб’єднаннями та місцевими одноосібниками і підприємцями. Завдяки співпраці, вже вдалося частково відновити приміщення місцевої школи, яке у подальшому планують використовувати як клуб.
Школу у Поповому закрили у 2007-му році. Закрити закрили, а ось спустити воду із системи опалення забули. Як тільки вдарили морози, вона розмерзлася і з батарей витекла вода. У наслідок цього постраждала підлога майже у всіх шкільних кімнатах. Клуб у селі перестав функціонувати ще в середині 90-их. Тоді газ провели майже у всі будинки Попового. А от газифіковувати клуб не стали. У холодне приміщення ніхто з місцевих ходити не захотів. А потім ще у 1995 році селом пройшов сильний град, який добряче побив дах клубу. Після цього приміщення почало заливати водою і його вже практично ніяк було використовувати як клубний заклад. Оскільки іншого приміщення на території села не було, то усі великі чи маленькі свята доводилося проводити просто неба або тулитися у невеличкому приміщенні сільської ради.

Цього року у Поповому зрозуміли, що жити без клубного закладу далі неможливо. І вирішили відремонтувати старе приміщення школи та облаштувати клуб там. У цьому задумі попівську громаду підтримали районні депутати, які виділили 30 тисяч гривень на поточний ремонт приміщення школи. Ще майже 20 тисяч погодилася перерахувати агрофірма «Добробут», яка орендує землю на території сільської ради.

— На ці 50 тисяч вже можна було починати ремонт. Але ми підрахували, що на все цієї суми не вистачить, — розповідає сільський голова Попового Ольга Волоська. — Тоді я вирішила звернутися до всіх наших одноосібників та приватних підприємців. І попрохати їх здати на спільну справу по 50 гривень з гектара. Знаєте, майже ніхто не відмовив. Звичайно, у кожного з них різна кількість землі, тому були різними і суми. Але майже всі з розумінням поставилися до того, що ми захотіли зробити ремонт у старій школі, і згодилися нам допомогти.

Свої кошти на це надали фермери, приватні підприємці та одноосібники Михайло Васюта, Володимир Дяченко, Петро Марюхно, Вадим Кіптилий, Володимир Гуз, Олексій Проскурняк, Олег Волошко, Сергій Новохатній, Віталій Біланенко, Олег Мостовий та Валерій Волоський. А голова фермерського господарства Михайло Васюта не лише брав участь у ремонті школи, але й замінив аварійну водонапірну вежу, на що витратив близько 75 тисяч гривень.

На зібрані та виділені з бюджету кошти будівельна організація з Полтави відремонтувала найбільше класне приміщення школи, яке у майбутньому зможе слугувати актовою залою. У цьому приміщенні замінили вікна на металопластикові, поклали 13 квадратних метрів ламінату, прибрали один перестінок та три груби, облаштували підвісну стелю.

— 31-го серпня я вже зібрала у цьому приміщенні депутатів сільської ради, членів виконкому та тих благодійників, які виділяли кошти на ремонт. Щоб вони поглянули на те, куди пішли їхні гроші, — пояснює Ольга Волоська. — А люди, якщо бачать, що ти використав їхні кошти так, як це було потрібно, то, можливо, дадуть і наступного разу, коли до них звернешся.

На наступний рік Ольга Волоська планує продовжити роботу із відновлення приміщення школи. Коли відремонтують інші кабінети, у них хоче облаштувати невеличку бібліотеку, встановити тенісний стіл.

— Основне приміщення будемо використовувати як клуб. Щоправда, у ньому ще потрібно буде зробити опалення. Але у жовтні буде ще не холодно і цьогорічні вибори, я гадаю, ми проведемо вже тут, — зазначає сільський голова.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації