Вхід | Реєстрація

Інформація для приватних підприємців

Відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», що набрав чинності з 01.01.2011, фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок у вигляді авансового платежу в розмірі, визначеному ними самостійно, але не менше мінімального страхового внеску до 20 числа місяця, наступного за місяцем, за який він сплачується. Суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, такий платник враховує під час остаточного розрахунку, а саме 20 січня року, що настає за базовим звітним роком (за 2012 рік — до 20 січня 2013 року).

Станом на 01.08.2012 року заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску приватними підприємцями складає 78,1 тис. грн., що на 539,9 тис. грн.. менше ніж станом на 20.01.2012 року. В управлінні проводиться відповідна робота щодо зменшення заборгованості по платежах до Пенсійного фонду. За 2012 рік подано до Полтавського окружного адміністративного суду 40 позовних заяв на суму 173 тис. грн., в тому числі через органи прокуратури 8 позовних заяв на суму 25,7 тис. грн. Станом на звітну дату на виконанні в органах ДВС знаходиться 30 судових рішень про стягнення заборгованості на суму 155,0 тис. грн., 59 вимог про сплату боргу на суму 103,1 тис. грн. та 28 рішень про застосування фінансових санкцій та нарахування пені на суму 5,9 тис. грн. Крім того за несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску застосовано 417 фінансових санкцій на суму 66,3 тис. грн.

Нагадуємо!!! За несплату, несвоєчасну сплату єдиного внеску управлінням накладається штраф у розмірі 10 % своєчасно несплачених сум, крім того нараховується пеня в розмірі 0,1 % за кожний день прострочення. За 2011 рік сума сплати складає 4010,30 грн., за несвоєчасну сплату сума фінансової санкції складає — 401,03 грн., крім того пеня становить 4,01 грн. за кожний день прострочення. Для підприємців які на сьогоднішній день не сплатили внески за 2011 рік пеня складає 882,20 грн. Тобто такі підприємці уже зобов’язані будуть сплатити додаткові кошти в сумі 1283,23 грн.

Управлінням проведено аналіз сплати єдиного соціального внеску приватними підприємцями за 2012 рік. Із зареєстрованих 1102 приватних підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, не розпочали сплату 89 осіб. З метою уникнення зайвих витрат та зменшення фінансового навантаження для приватних підприємців які не розпочали сплату, або частково сплатили внески, потрібно провести відповідні розрахунки по сплаті єдиного соціального внеску.


Автор: Зоя Марченко, начальник відділу обліку надходження платежів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2012, 08:30 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації