Вхід | Реєстрація

Відмовитися не можна працювати

Чим ближче до виборів, тим наполегливіше деяких мешканців району запрошують вступити в одну політичну Партію. Популярну Партію. Майже таку ж популярну, якою колись була комуністична. Ну, ви здогадуєтесь, кого я маю на увазі. Сподіваюсь, здогадуєтесь.

Так от, багатьом працівникам бюджетних і небюджетних установ цілком ненав’язливо пропонують отримати партквиток цієї партії. Дуже ненав’язливо. Так, по-простому, знаєте. Типу: «Вступай, друже, до нас у партію. Ти, звичайно, можеш і відмовитися. Але у наш скрутний час важко буде знайти нову роботу. Сам розумієш». Люди, як правило, усе розуміють. І погоджуються.

І їх можна зрозуміти. Це, працюючи журналістом приватної, недержавної газети, можна скільки завгодно вправлятися у іронії та сарказмі. А якщо ти вчитель, який працює у державній школі, або медик, який працює у державній лікарні, тобі значно складніше. Адже зараз усе знову майже як у старі-добрі комуністичні часи. Ми говоримо «держава» — розуміємо «Партія». Говоримо «Партія» — розуміємо «держава». У нас навіть на білбордах усюди — Партія, Партія, Партія. Відкривають садки — заслуга Партії. Створюють робочі місця — заслуга Партії. У телевізійній рекламі — також вона. Виявляється, завтра село знову стане заможним. І усе це, звісно ж, — завдяки старанням Партії. (Цікаво тільки, коли це село було заможним? До розкуркулення і колективізації? — авт.) Подивишся, послухаєш і розумієш своїм куцим мозком, що Партія і держава — це одне й те саме. А як же може бути інакше?! Бо якщо усе робить Партія, то де ж тоді держава?!

І розумієш те, що простому працівнику бюджетної сфери відмовитися від спокусливої пропозиції щодо вступу в Партію практично неможливо. Адже якщо Партія=держава, то, відмовившись від партійного квитка, ти тим самим начебто протиставляєш себе усій країні. А так жити не можна. Точніше можна, але тобі не дадуть. Можуть, наприклад, допомогти швидко піти з роботи. За власним бажанням, звичайно. І тоді ти якщо і зможеш десь працевлаштуватись, то хіба що двірником і то бажано десь у іншій країні. Тому засуджувати людей, які іноді навіть всупереч власним принципам пишуть заяви у Партію, якось рука на клавіатуру не піднімається. Вони просто захищають свій (не такий вже і великий) заробіток і своє (можливо, не таке вже й світле) завтра, разом із Партією та державою долаючи шлях від стабільності до добробуту.

Але от у чому штука: людину то можна — переконанням чи залякуванням — загнати в одну популярну партію. Але це зовсім не буде гарантією, що ця людина за неї проголосує на виборах. Адже у кабінці кожен сам на сам зі своїм бюлетенем. Про це не варто забувати. І може цілком статися, що найчисельніша і найпопулярніша Партія набере менше голосів, ніж має членів.

Отож, якщо вам пропонують вступити — вступайте. Збережете собі роботу і нервові клітини. Якщо ж вам надто дошкулятимуть ображені принципи, то заспокойте їх тим, що це ненадовго. Максимум — до 28-го жовтня.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2012, 08:43 | Нові Cанжари | Редакційна
1. Микола Гузченкo / 21 вересня 2012, 12:23
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Дуже гарно.
Муляє тільки один страшенний пиздець, який повторюється мало не в кожному номері.
Чисельний (рос. численный) - означає "той, що виражається числами, зроблений з чисел". Може бути, наприклад, чисельна перевага (перевага в кількості), чисельний метод, чисельний масштаб. Це слово вказує не на кількість чогось, а на наявність у чомусь чисел. Цей прикметник не має ступенів порівняння - ніщо не може бути чисельнішим чи найчисельнішим. Вираз може бути або чисельним, або ні. Політична партія чисельною бути не може.
Потрібно писати "численний" (рос. многочисленный). Отут уже йдеться про велику кількість чогось. І партія може бути численною, численнішою і найчисленнішою.

Лекція, до речі, стосується усіх без виключення авторів ЕХО.
2. Патріот / 21 вересня 2012, 17:55
Не "цілком може статися",а точно:ця сама ПРартія-набере значно менше голосів!Інакше і бути не може!І ніякі соцопитування не зіб"ють з пантелику виборців,по крайній мірі молоде покоління,а не те,30-90-х років,яке звикло ручки нахабам-комунякам цілувати!!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації