Вхід | Реєстрація

Не забудьте

Усі ми в цьому житті кудись поспішаємо, прагнемо чогось досягти, кимось стати. А для цього потрібно якомога більше встигнути, зробити і заробити. У результаті такого тотального всесвітнього спринтерського забігу чимало вчених заговорили навіть про загрозу існування людства. І мова йде не лише про погіршення здоров’я через постійний стрес. Дехто заявляє, що навіть сам плин часу пришвидшився, годинники цокають швидше, аніж століття тому. А це загрожує непередбачуваними наслідками.

Та залишимо осторонь ще не доведені теорії і гіпотези. Однозначно зрозуміло, що у шаленому ритмі сучасного життя далеко не кожному вдається зберігати буддійський спокій і просто спостерігати за всим, що навколо відбувається. І бути щасливим, насолоджуючись кожною миттю абсолютно неповторного життя.

Зрозуміло й те, що в шаленій гонитві за ілюзорним успіхом дуже важко (хоча й можливо) зберегти хоча з залишки розсудливості, поваги до себе і оточуючих та здорового глузду. Особливо це стосується сучасної України в умовах передвиборчої істерії. Виграти, виграти за будь-яку ціну, а потім отримати гроші чи посаду, чи хоча б похвальну грамоту. Схоже, що саме цим принципом керуються столичні і доморощені політики та їх посіпаки.

І ось дитяче свято перетворюють у передвиборчий перфоманс, підлеглі за вказівкою начальника не виконують свої обов’язки, а ходять від хатки до хатки. «А проголосуйте за гарного дядька», «А заключіть з ним договір, продайте голос і душу», — лунає на вулицях Кобеляк, Нових Санжар, Царичанки. Ще хтось в агітаційному угарі добалакується до того, що порівнює абсолютно пересічного депутата із видатним Олесем Гончарем. Тьфу на вас, та й годі. Та того політика після програшу на виборах забудуть через рік, а Олесь Терентійович жив і житиме у віках.

Забуваємо, забуваємо про справжнє, істинне, нетлінне. У фаворі депутати і  багаті бізнесмени — їм перші шпальти газет, почесне громадянство та інше марнославство.

Між тим, у вересні у нас усіх справжнє свято, незалежне від влад, політиків та виборів. Це свято передусім тих небагатьох, хто залишився жити після Великої Вітчизняної війни. Солдати-визволителі — ось хто справжні герої. Вони чули свист куль, вони знають, як болять рани. А сучасні «герої» можуть хіба що випещеними ручками трибунку похитати. Не забудьте про власних героїв. А несправжні й самі швиденько зникнуть.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2012, 09:42 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації