Вхід | Реєстрація

За подвійну смугу водії платять 255 гривень

За подвійну смугу водії платять 255 гривень

Кілька тижнів тому на відремонтованій ділянці вулиці Леніна у центрі Нових Санжар з’явилася нова розмітка. Але більшість водіїв продовжили їздити так, як звикли, не особливо звертаючи уваги навіть на появу двох суцільних смуг. За що тепер отримують протоколи від працівників Державтоінспекції.

— Розмітку наносили працівники дорожньої служби. Робили усе, як кажуть, по науці, — пояснює селищний голова Андрій Река. — Там усе розраховано, щоб створювати менше аварійної небезпеки.
Селищний голова переконаний, що ніякої проблеми нова розмітка водіям не створює. Єдине, що потрібно звикнути їздити за дещо новими правилами.

От тільки не всі водії сприйняли серйозно появу нової розмітки. І більшість з них їздять по-старому, перетинаючи дорогу навіть там, де на ній зараз зображена подвійна суцільна смуга. Минулого четверга ми впродовж п’яти хвилин спостерігали за рухом у центрі селища. І за цей нетривалий період часу п’ять із десяти автомобілів переїжджали через подвійну суцільну, чи то виїжджаючи з парковки, чи то заїжджаючи на неї.

Буквально наступного дня практично на те ж місце виїхали на патрулювання працівники відділення ДАІ. Інспектор Анатолій Андрєєв зайняв місце так, щоб його могли бачити абсолютно всі водії, які проїжджали вулицею Леніна. Не дивлячись на це, деякі водії просто перед інспектором перетинали подвійну суцільну. Ми поцікавились у нього, чи карають такий водіїв штрафом.

— Ми вже склали вісім протоколів за подібне порушення, — пояснив Анатолій Андрєєв, — сума штрафу за перетинання подвійної смуги складає 255 гривень. Сума немаленька, але навіть такий великий штраф не утримує деяких водіїв від скоєння порушення.

Не всі водії погоджуються зі складеним протоколом. Деякі навіть намагаються заперечити свою провину. Тоді працівники ДАІ нагадують їм, що цю ділянку вулиці Леніна повністю захоплює камера, встановлена на торговому будинку. У разі потреби можна звернутися до її записів і, переглянувши відео, підтвердити факт переїзду подвійної суцільної конкретним автомобілем.

До того, як на цій ділянці поклали новий асфальт, вулиця Леніна була розділена на дві смуги руху. Після нанесення нової розмітки смуг стало три. Дві з них ведуть угору, від аптеки № 49 до «Крамнички», одна — у зустрічному напрямку: від «Крамнички» до аптеки. Від смуги зустрічного руху дві інші якраз і відділені подвійною суцільною смугою. Вона якраз і спричиняє водіям найбільші незручності. Не бажаючи проїжджати кількасот зайвих метрів, вони перетинають її там, де це їм видається зручним. Інспектор ДАІ пояснює, як саме потрібно їздити, враховуючи нанесення нової розмітки.

— Ви спускаєтеся згори від сільгосптехніки і вам потрібно, приміром, до магазину «Буля». Ви доїжджаєте до аптеки № 49 — там на повороті закінчується подвійна суцільна — розвертаєтеся там і підіймаєтесь до магазину. Так само, коли рухаєтесь знизу, з боку селищної ради, а вам потрібно до райдержадміністрації. Підіймаєтесь угору, до перетину вулиці Леніна із Жовтневою, на перехресті розвертаєтесь, спускаєтесь униз, після чого повертаєте до райдержадміністрації.

На зауваження, що було б дуже доцільно зробити «розрив» у суцільній навпроти виїзду від РДА та управління праці, інспектор відповідає:

— Раніше, коли не був перегороджений в’їзд на площу Перемоги, де зараз стоїть кіоск «Кулиничів», це місце вважалося перехрестям і розрив тут повинен був бути. Але тепер проїзд з одного боку закритий, тому і розриву тут немає.

Самі водії до появи нової розмітки ставляться у переважній більшості негативно. Головним чином тому, що, за їх словами, нанесена вона непродумано.

— Виходить, що ця розмітка має зменшити аварійну небезпеку. Хіба не було б безпечніше розвернутися навпроти «Кулиничів», ніж виїжджати на Жовтневу, на якій завжди активний рух? — дивується водій з Нових Санжар на ім’я Роман.

Інший автолюбитель з Нових Санжар, якого звати Валентин, говорить, що нова розмітка приносить більше незручностей, ніж користі.

— Тепер, щоб під’їхати до магазинів, треба об’їжджати триста метрів. Звичайно, багатьом водіям це не до вподоби. Та й логіки якоїсь тут я не бачу.

Утім, з логікою чи без неї, а нову розмітку вже нанесли і найближчим часом вона з асфальтового покриття на вулиці Леніна нікуди не подінеться. Тому водіям, які не хочуть отримати штраф за порушення правил дорожнього руху, таки доведеться проїжджати зайві двісті-триста метрів, щоб не перетинати подвійну суцільну.

Поки що водії перетинають, а працівники ДАІ штрафують. Так буде до того часу, доки або водії не звикнуть до нової розмітки і не почнуть їздити виключно за правилами, або подвійна смуга не зникне із покриття вулиці Леніна. Але оскільки новий асфальт обіцяли покласти капітально, на кількадесят років, то на новий ремонт дороги і перемальовування розмітки розраховувати не доводиться.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2012, 13:37 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації