Вхід | Реєстрація

Максима Ткаченка проводжали у подорож всією школою

Максима Ткаченка проводжали у подорож всією школою

Бутенківський школяр зважився на безпрецедентну подорож. У шістнадцять років він вирішив об’їхати всю Україну.

Кілька тижнів тому Максим Ткаченко разом із батьком Юрієм на мотоциклі «Ямаха» проїхали дорогами Півдня України та Криму. Стартувавши із Бутенок, вони доїхали до Севастополя і повернулись додому. Ця мандрівка стала своєрідним тренуванням перед більш серйозним випробуванням. Справа у тому, що Максим, порадившись із своїм другом і духовним наставником, знаменитим українським мотоциклістом-мандрівником Валерієм Кришнем, вирішив самотужки об’їхати всю Україну. Якщо це йому вдасться, то хлопець зможе претендувати на внесення свого досягнення в Книгу рекордів України. Адже у шістнадцятирічному віці на подібні далекі подорожі по Україні ще ніхто не зважувався.

У вівторок, 18 вересня, Максим Ткаченко розпочав свою поїздку. Старт був призначений на 9 ранку з повір’я рідної для нього Бутенківської школи.

Восьма тридцять. На подвір’ї школи встановлюють звуковідтворюючу апаратуру. Керує процесом директор закладу Григорій Журавель. Він же зустрічає гостей. До двору під’їжджають два автомобілі. Із них встають місцевий фермер Іван Стрюк та співробітник підприємства «Кобелякихлібопродукт» Віталій Дрофа. Це — спонсори. Стрюк привіз гроші, а Дрофа — картки на бензин, за допомогою яких юний байкер буде заправлятися у дорозі. Григорій Журавель запрошує спонсорів залишитись у школі і бути присутніми на урочистій лінійці. Але ті дякують, посилаються на зайнятість і їдуть. Натомість Іван Байбара та Микола Сердюк, котрі теж взяли участь у фінансуванні поїздки Максима, залишаються у школі. Директор розповідає, що за допомогою місцевих підприємців та голови сільради Миколи Скрильника вдалося зібрати майже три тисячі гривень для Максима. В основному ці кошти підуть на оплату бензину. Крім згаданих спонсорів допомогу надали Зінаїда Норка та Олександр Труховський.
О дев’ятій на подвір’ї школи шикуються учні та вчителі. Під’їжджає Максим Ткаченко, одягнутий у традиційний байкерський одяг — шкіряні штани, куртку та грубі ботинки.

Із вітальною промовою перед присутніми виступає Григорій Журавель. Директор відзначає, що початок року у бутенківській школі видався надзвичайно спортивним. Лише за вересень була проведена шкільна спартакіада, велопробіг, кілька школярів успішно виступили на обласних змаганнях з боксу. Подорож Максима Ткаченка керівник закладу назвав своєрідною кульмінацією спортивного місяця. І побажав учневі вдалої поїздки. До речі, саме Григорій Журавель узяв на себе важку місію організації збору спонсорських коштів. Після вітального виступу Максима та його байк благословив місцевий священик отець Мар’ян. Він наголосив, що це давня традиція. Ще козаки під час своїх походів отримували благословення у священнослужителів.

До мікрофона підійшла школярка Валентина Ткач. Під час виконання нею пісні про Україну Максим почав одягати на себе шолом та інше спорядження для мандрівки. А відлік до старту йому давали всією школою. «Десять, дев’ять.. один, старт!», — скандували вчителі та учні.

Під час подорожі Максимом опікуватиметься світлогірський байкер Валерій Кришень. Він вже розмістив на своєму сайті звернення до всіх любителів подорожей на мотоциклах і прохання допомагати Максимові. Батько хлопця, Юрій Ткаченко, розповів, що синові вже телефонують байкери з усієї України і пропонують свою допомогу.

Максим Ткаченко із Бутенок одразу поїхав до Києва. У столиці він і завершить свою подорож. Із Києва хлопець помандрує на північ і захід. За два тижні він має подолати близько восьми тисяч кілометрів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2012, 15:13 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації