Вхід | Реєстрація

За побиття людини відбувся бесідою

За побиття людини відбувся бесідою

Особливості українського законодавства породжують вседозволеність і роблять беззахисними законослухняних громадян.

Ця історія сталася днями у невеличкому селі Павлівка. Вона яскраво ілюструє стан із дотриманням правопорядку в сучасні Україні, коли так звана гуманізація законодавства призводить до того, що потенційні злочинці залишаються непокараними, а добропорядні законослухняні громадяни живуть у страхові за своє життя, здоров’я і майно.

У середу, 12 вересня, 75-річний житель Павлівки Анатолій Басюк вирішив сходити в магазин по сіль. Було це десь пообіді. Купивши сіль, дідусь вже збирався йти додому. У цей момент до нього підійшов односелець на ім’я Володимир. І майже в наказовому тоні зажадав від літнього чоловіка п’ять гривень. Цей Володимир, маючи двадцять з гаком років від роду, має в селі далеко не найкращу репутацію: ніде не працює, полюбляє заглянути у чарку. Через це є майже потенційним клієнтом «мавп'ятника» у райвідділі внутрішніх справ.

На прохання (чи вимогу) у дідуся грошей, Володимир отримав відмову. Це, вочевидь, його розлютило. Догнавши Басюка за кілька метрів від магазину, бешкетник звалив чоловіка на землю і кілька разів ударив кулаком в обличчя. Із розбитої брови постраждалого потекла кров, а на очах миттєво утворилися величезні гематоми, тобто синці. Після цього бешкетник спокійнісінько пішов собі. Заюшеного кров’ю дідуся помітили випадкові перехожі. Вони й довели його додому. А там сусідка промила рани і зателефонувала доньці Басюка, яка проживає у Дніпропетровську.

За словами доньки, Олени Анатоліївни, вони з татом спробували залагодити справу із Володимиром мирном шляхом. Попросили, щоб він відвіз Анатолія Басюка у лікарню і оплатив лікування. Але той у грубій формі відмовився. І тоді донька постраждалого написала заяву до райвідділу міліції. Міліціонери приїхали, поговорили і з Басюком, і з Володимиром. Навіть забрали останнього у райвідділ. А потім пенсіонеру прийшла відповідь від правоохоронців. У ній повідомлялось, що ознак злочину у діях Володимира немає. З ним провели профілактичну бесіду і відпустили. Олена Анатоліївна обурена. Вона каже: «Що ж це відбувається? Серед білого дня у громадському місці у літньої людини намагаються відібрати гроші, а потім б’ють. А міліціонери лише грозять пальчиком хулігану. Ні, я претензій до правоохоронців не маю. Але вважаю, що вони недостатньо покарали бешкетника. На мій погляд — це чисте хуліганство. А за нього пальчиком не грозять, а «садять» або хоча б штрафують».

Незадоволена відповіддю міліціонерів, жінка звернулась у районну прокуратуру. Її прийняв особисто прокурор Кобеляцького району Руслан Кривоніс. І пообіцяв детально розібратися у ситуації.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2012, 16:13 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації