Вхід | Реєстрація

Свято вулиці Сидора Ковпака

Свято вулиці Сидора Ковпака

Напередодні 69-ої річниці визволення Кременчука від фашистських загарбників, 24-го вересня, в ЗОШ №24 відбулося свято вулиці ім. Сидора Ковпака. До святково вбраного приміщення шкільної їдальні запросили ветеранів війни та праці, що проживають на мікрорайонах №10 та Лашках. Поздоровити їх зі святом прийшли народний депутат Олег Надоша, голова фракції партії «Рідне місто» у міській раді Юрій Гриценко, заступник голови Автозаводської районної ради Віталій Добрунов, директор КЗТВ В’ячеслав Яворський, представники громадських організацій міста, школярі.

Вітаючи всіх присутніх зі святом директор навчального закладу Валерій Фофанов повідомив, що школі №24 скоро виповняється 130 років. Він розповів багато цікавого про історію навчального закладу. У червні 1941 р. цю школу закінчило 20 випускників, з яких 11 загинуло на фронтах Великої Вітчизняної. А колишній учень школи Олександр Кізеєв пройшов усю війну, був учасником параду Перемоги 1945 року в Москві, та згодом став директором цієї школи. Під час визволення міста у вересні 1943 р. школу замінували фашисти, і тільки завдяки пильності мешканки Великої Кохнівки, яка жила поруч та встигла попередила про це радянських бійців, будівля школи була врятована. В ній до кінця війни знаходилася операційна, де рятували солдатські життя.

 Депутат міської ради Юрій Гриценко поздоровив ветеранів зі святом та вручив подарунки від громадської організації «Рідне місто», яку він очолює, учасникам бойових дій, які проживають на території його виборчого округу.

Всі присутні змогли подивитися кінофільм про життя та бойовий шлях командира легендарного партизанського з’єднання Сидора Ковпака. Протягом всього свята ветерани та гості аплодували пісням самодіяльного хорового колективу «Грай, гармонь!» терцентру Автозаводського району та виступам шкільної самодіяльності учнів ЗОШ №24.

А після завершення урочистостей всіх ветеранів запросили на «солдатську кашу».


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2012, 11:30 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації