Вхід | Реєстрація

Голуб миру — у Руденківці

Голуб миру — у Руденківці

21-го вересня, у День миру, руденківські школярі у дворі власної школи утворили великого птаха.
Після другого уроку на подвір’ї школи збираються учні старших та середніх класів — усього близько ста чоловік. Вони вишиковуються по заздалегідь намальованих лініях і тим самим утворюють символічного голуба миру. По команді заступника директора Валентини Білокінь учні беруться за руки і підіймають їх догори. Потім усі разом присідають. І контури птаха, утворені зі школярів, стають чіткішими. Після цього учні кладуть руки на плечі одне одному і підіймають обличчя догори. Можливо, десь там, у небі, летить справжній голуб, який із подивом дивляться на власне відображання на подвір’ї школи. Флешмоб триває всього п’ять чи, може, десять хвилин. Після цього учні старших класів зі сміхом та позитивним настроєм відправляються на уроки. Менші школярі у цей час неподалік контурів великого голуба малюють своїх — невеличких, але дуже милих голубів. Ці птахи — не просто порожній символ.

— Ця акція має для учнів подвійну користь, — говорить директор руденківської школи Андрій Дігтяр, — по-перше, вони відчують причетність до Дня миру, який відзначають не лише в Україні, але й по всьому світу. По-друге, подібний флешмоб об’єднає між собою учнів різних класів. І, разом утворивши цього голуба, вони відчують себе не просто окремими школярами, а вагомою частиною одного великого цілого.

7-го вересня 2001-го року Генеральна Ассамблея ООН заявила, що День Миру буде відзначатися 21 вересня як день глобального припинення вогню і відмови від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримуватись припинення воєнних дій протягом цього дня.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації