Вхід | Реєстрація

«Табло включили. А гри нема…»

У черговому домашньому поєдинку новосанжарський «Стандарт» не зумів порадувати глядачів ефективною грою. І нове табло, яке нарешті запрацювало, зафіксувало невтішний для господарів результат — 2:4.

Минулої неділі, 23-го вересня, на новосанжарському стадіоні гостювала команда «Олімп» із Широкої Долини. Нечисленні уболівальники, які цього дня прийшли на стадіон, напевно сподівалися, що принаймні у День селища Нові Санжари наші футболісти таки порадують гарним результатом. Юніори, які почали гру о 14:00, оптимістичні сподівання глядачів виправдали: перемогли своїх однолітків з рахунком 3:1. Голи у складі нашої команди забивали Євген Писаренко — 2 та Олександр Остріков. Після них о 16:00 на поле вийшли гравці основних складів.

Новосанжарський «Стандарт» на цю гру вийшов у комбінованій формі із синіх футболок та салатових шортів. Цього разу стартовий склад команди був наступним: Євген Довгаль — Максим Калюжний, Станіслав Мокрий, Олег Міщенко, Вадим Шовковий — Сергій Соломашенко, Віталій Гарець, Владислав Мокляк, Олександр Кириленко, Владислав Олійник — Євген Нестеренко.

Коли головний суддя матчу дав стартовий свисток, на електронному табло стадіону розпочався відлік часу. Цього разу воно запрацювало вперше. Щоправда, забігаючи наперед, скажемо, що дебютне увімкнення для «Стандарту» щасливим не стало. Не встигли збігти й двадцять секунд гри, як по воротах Євгена Довгаля завдали першого удару. А за кілька хвилин у воротах господарів побував перший м’яч. Футболісти «Олімпу» швидко розпасували м’яч і їхній форвард завдавав удару з меж штрафного майданчика. Після його пострілу круглий пролетів крізь сітку воріт.

— Так б’ють, що аж сєтку рвуть! — захоплено констатував один із уболівальників. — Зараз повинно зайти ще.

За десять хвилин рахунок дійсно подвоївся. Наші футболісти помилилися при виході з оборони, гості перехопили м’яч і організували контратаку. Першу хвилю наш захист відбив, але атака пішла другим етапом. Після навісу зліва форвард суперників ефектно пробив головою у падінні — 0:2. М’яч — у воротах, футболісти «Стандарту» — у ступорі, глядачі — у розпачі.

Після 0:2 гості відкотилися до своїх воріт і дали можливість поатакувати господарям. Новосанжарські футболісти створили кілька небезпечних моментів поспіль. Утім, до забитих м’ячів вони так і не призвели. Спочатку Віталій Гарець на 25-ій хвилині гри завдав першого удару у створ воріт гостей. Потім Владислав Мокляк потужним ударом зі штрафного зовсім трішки не влучив у нижній кут. Найкращий шанс відзначитися був у Сергія Соломашенка. Після пасу до штрафного він першим опинився на м’ячі і чи то пробив, чи то віддав пас на дальню стійку. М’яч пролетів повз ворота.

— Треба було «убивати»! — переконано заявив уболівальник із першого ряду, — з такої відстані — тільки бити по воротах.

Тільки уболівальники трохи зраділи гострим моментам, як наприкінці тайму ситуація стала взагалі жахливою. Після навісу з правого флангу Євген Довгаль пішов на високий м’яч, але не зумів його дістати. Форвард гостей скористався помилкою нашого голкіпера і головою скинув круглого у порожні ворота — 0:3. Деякі уболівальники підвелися зі своїх місць і пішли зі стадіону. Напевно, обурені поганою грою команди загалом і голкіпера зокрема. Утім, на захист Євгена можна привести той аргумент, що у кількох надзвичайно небезпечних моментах він виручав свою команду, відбиваючи дуже складні м’ячі.

Так чи інакше, вже до перерви «Стандарт» крупно програвав. А одразу після неї став програвати ще крупніше. Після навісу з лівого краю м’яч нікого не зачепив і влетів до дальнього кута наших воріт — 0:4. Такого розгрому новосанжарській команді не вчиняли вже давно. На щастя, після четвертого пропущеного голу футболісти «Стандарту» нарешті забігали і почали створювати свої моменти. Найчастіше на вістрі атак опинявся Віталій Баранович, який у перерві замінив Віталія Гарця. Посилив гру на фланзі і вихід Павла Красноплахтича замість Вадима Шовкового. Уже на початку тайму лише Баранович чотири рази мав шанс прибрати сумний «нуль» із табло. Спочатку він спробував перекинути воротаря головою — той м’яч зловив. Потім після подачі знову ж таки головою пробивав під поперечину — голкіпер перевів м’яч на кутовий. У черговій атаці після пасу з глибини Віталій вискочив майже сам на сам з воротарем, але з лівої не пробив, а удар з правої вже встигли накрити і сильним він не вийшов. І нарешті у одному з епізодів Баранович зіграв на випередження і пробивав здавалося б напевне, але м’яч зрадницьки підскочив і влучив у стійку. Та за кілька хвилин «Стандарт» таки відіграв один гол. Воротар гостей зіграв на виході і вибив круглого за межі штрафного майданчика. Там м’яч підхопив Владислав Олійник і технічно по дузі запустив його у самісіньку дев’ятку воріт «Олімпу». Захисник на лінії воріт дістати круглого не зумів — 1:4.

— Ще півтайму є — грати можна! — підбадьорили футболістів «Стандарту» з трибун.

І ті побігли забивати другий гол. Після чергової подачі до штрафного майданчика Віталій Баранович таки зумів втілити один з багатьох своїх моментів у гол. Наш форвард пробив головою без шансів для воротаря. І самотня «одиничка» на табло перетворилася на вже більш оптимістичну «двійку» — 2:4.
Але більшого гості футболістам «Стандарту» не дозволили. Самі натомість у контратаках могли збільшити перевагу в рахунку, але господарів рятував Євген Довгаль.

Фінальний свисток судді зафіксував чергову домашню поразку новосанжарської команди при не надто обнадійливій грі.

— Табло включили. А гри немає… — безрадісно підсумував один із давніх і відданих уболівальників команди. Додому він, як і більшість глядачів, пішов у пригніченому настрої. Але не треба сумніватися, що він обов’язково прийде на наступну домашню гру. І буде до останньої хвилини вірити, що цифри на новому табло таки висвітять перемогу господарів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2012, 11:47 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації