Вхід | Реєстрація

Піротехнічні вироби дозволено використовувати винятково в Новорічну ніч

Незважаючи на те, що правоохоронні органи постійно здійснюють профілактичні заходи, спрямовані на попередження надзвичайних подій, пов’язаних із використанням піротехнічної продукції, окремі громадяни зволікають рекомендаціями. Халатність у свою чергу призводить до нещасних випадків, травмування і навіть загибелі людей.
Під час нещодавньої трагедії, яка сталася в нічному розважальному клубі м. Перм Російської Федерації, через недотримання правил безпеки загинули 112 осіб, більше 100 відвідувачів закладу госпіталізовані.
Україна не виняток. У серпні 2009 року, в Ясинуватському районі Донецької області, вибухнуло понад 80 тонн піротехнічних засобів, які зберігалися на складах з порушенням правил пожежної безпеки і Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів, затверджених наказом МВС України від 23.12.2003 № 1649.
Із наближенням новорічних і різдвяних свят до торговельної мережі контрабандним шляхом, з закордону, імпортуються несертифіковані піротехнічні вироби (насамперед пітарди), які не відповідають вимогам безпеки.
Під час минулорічних різдвяних свят працівники міліції перевірили 1016 торгівельних закладів та інших місць можливої реалізації піротехнічної продукції. Виявлено 97 фактів реалізації виробів без відповідних документів, зокрема у невстановлених для цього місцях, а також порушення громадського порядку і спокою громадян внаслідок використання піротехніки. За підсумками минулого року відносно правопорушників було складено 133 адміністративні протоколи.
З незаконного обігу було вилучено близько 60 тисяч одиниць різних піротехнічних виробів, у тому числі майже 57 тисяч петард.
Цього року міліція ґрунтовно підготувалася до новорічних і різдвяних свят. Для забезпечення громадської безпеки під час святкування і недопущення надзвичайних подій, пов’язаних із використанням піротехнічної продукції, правоохоронці запланували низку профілактичних заходів.
Нагадуємо, що відповідно до Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів, затверджених наказом МВС України від 23.12.2003 № 1649 та зареєстрованих у Міністерстві Юстиції 01.03.2004 за № 263/8862, застосування побутових піротехнічних виробів здійснюється споживачем відповідно до інструкції, розміщеній на виробі або на споживчому пакуванні виробу.
Відповідно до рішення органів місцевого самоврядування, споживачам дозволено застосовувати побутові піротехнічні вироби винятково під час святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня.

Споживачам ЗАБОРОНЕНО!
- під час проведення масових заходів застосовувати побутові піротехнічні вироби, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та частинами побутових піротехнічних виробів, що рухаються
- кидати побутові піротехнічні вироби, ударяти по них будь-якими предметами, тягти за гніт
- продавати піротехнічні засоби особам віком до 18 років
- переносити побутові піротехнічні вироби в кишенях, під одягом, зберігати без пакування
- залишати побутові піротехнічні вироби без догляду
- переробляти і розбирати побутові піротехнічні вироби
- використовувати побутові піротехнічні вироби другого і третього класу небезпеки особами молодше 18 років
- використовувати побутову піротехніку, яка створює ефекти на висоті або шумові ефекти, ближче ніж за 100 м від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших громадських споруд і житлових будинків
- кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів будинків та інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно
- використовувати побутові піротехнічні вироби особам, які знаходяться в стані алкогольного сп’яніння.
При використанні побутових піротехнічних виробів, не пов’язаних з приведенням у дію піротехнічних виробів, не допускається паління та застосування відкритого вогню.

Згідно Закону України „Про ліцензування певних видів господарської діяльності” виробництво і торгівля піротехнічними засобами підлягає ліцензуванню. Особи, які провадитимуть торгівлю піротехнічними виробами без ліцензій МВС України і сертифікатів відповідності на продукцію, підлягатимуть юридичній відповідальності в межах чинного законодавства.
Отримати роз’яснення щодо правил обігу піротехнічних засобів можна безпосередньо в дозвільній системі ГУМВС в Полтавській області або за місцем проживання, у територіальних підрозділах міліції.

Автор: Володимир Жадан, www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2009, 16:13 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації