Вхід | Реєстрація

Ринок у Руденківці обіцяють зробити комфортнішим

Ринок у Руденківці обіцяють зробити комфортнішим

Мешканці села непокояться, що нові власники розберуть місця для торгівлі. Ті, у свою чергу, запевняють, що ці роботи є початком великої реконструкції.

Минулого тижня до новосанжарської редакції тижневика «ЕХО» звернулася жителька Руденківки, яка повідомила, що нові власники розбирають торгові ряди руденківського ринку. У п’ятницю — «базарний» для цього села день — ми вирушили туди, щоб поспілкуватися із торговцями та власниками.

У центрі ринку, де під навісом розміщені місця для торгівлі продуктами, побачили напіврозібраний ряд. З одного боку з прилавка можна іще було продавати, з іншого біла цегла була повністю розібрана на всій протяжності павільйону.

— Я не знаю, хто це розбирає, — відповів дідусь, який того дня на цілій частині павільйону торгував домашнім сиром, — я тут нечасто стою.

Жінка-підприємець, яка продавала одяг у сусідньому із павільйоном ряду, виявилася більш балакучою.

— Розбирають нові власники ринку. Для чого — не знаю. Вони почали брати містове із березня, а ринок купили, мабуть, у минулому році, — розповіла жінка, — ціну за містове не підіймали, ми платимо по 10 гривень, як і платили. Але раніше у ці 10 гривень входило освітлення у вечірній та нічний час, зараз його немає. До того ж тепер із кожного за землю беруть по 20 гривень у місяць. Раніше було менше.

Одну з нових власників ринку — Ніну Петрунь — ми зустріли біля торгових місць. Жінка одразу ж категорично заявила:

— Это моя частная собственность! У меня есть все документы. И я ничего не нарушаю!

Коли ми поцікавились причинами розбирання торгових місць, жінка пояснила нам: це роблять для покращення умов торгівлі.

— Мы хотим поставить здесь теплые павильоны, чтобы люди могли торговать в нормальных условиях. Сами будем в них торговать и сдавать в аренду. Потому что сейчас начнутся дожди — и никого тут не будет. Зимой, в мороз, тоже мало кто дольше двух часов выстаивает. А будет тепло — люди смогут нормально торговать.

Стосовно плати за торгівлю на ринку Ніна Петрунь зауважила, що вона залишилася на тому ж рівні.

— Мы берем с места по 10 гривен. С бабушек, которые торгуют домашней продукцией, просим по 1-2 гривны. И то они убегают! Знаете, как бабушки быстро бегают?! Что касается освещения — я не знаю, зачем оно здесь ночью? Под этими фонарями только пьют и гуляют, что тут охранять?

Сільський голова Сергій Головко, до якого ми звернулися за коментарем стосовно ситуації на ринку, про реконструкцію знає. І проблеми у цьому ніякої не бачить.

— Ринок дійсно приватний. Минулого року його викупили нові власники. Вони мають свій план облаштування на місці нинішнього павільйону теплих торгових точок. Я бачив їх проект. Стосовно збільшення плати за землю, то вона цілком виправдана. Адже збільшилась грошова оцінка землі. І якщо власники ринку за рік сплачують до бюджету сільської ради близько 11 тисяч гривень, то збільшення плати до 20 гривень є не таким уже й значним.

З отриманої нами інформації можна зробити висновок, що хвилюватися мешканцям Руденківки поки що нічого. І розбирання торгових місць може дійсно стати першим кроком в оновленні та осучасненні руденківського ринку. Звичайно, якщо нові власники будуть достатньо послідовними і в   них вистачить коштів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2012, 13:28 | Нові Cанжари | Суспільство
1. з Руденківки / 17 квітня 2013, 21:32
Розібрать то розібрали,лапші на вуха всім навішали і вам Майстре також,уже й весна прийшла а будувати нові обіцяні павільйони ніхто не збирається та очевидно і не збирались.Було хоть щось а тепер стоїть самий каркас.Цегла й шифер вивезено на щось більш потрібне"частним собственникам".Спромоглись поставити біля зруйнованого якийсь деревяний прилавок от і все покращення умов торгівлі.Що стосується освітлення то тепер дійсно на темну пють і гуляют,коли освітлення працювало то безладу вночі на ринку майже не було. Ось таке "покращення"в Руденківці на ринку від новоявлених"частних собственников".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації