Вхід | Реєстрація

Відлуння лондонських баталій

Відлуння лондонських баталій

Цьогорічний олімпійський тиждень у Бутенківській школі мав особливість: він проходив під враженням ще зовсім свіжих спогадів про тридцяті літні Олімпійські ігри, і його впевнено можна назвати відлунням лондонських баталій. Під час традиційних заходів, які проводилися в програмі олімпійського тижня і охоплювали практично всі вікові категорії учнів, акцент було зроблено на висвітлення результатів виступу українських спортсменів у Лондоні.

Розпочався тиждень парадом-лінійкою. Було винесено олімпійський прапор і оголошено програму. Цього ж дня організовано виставку «Олімпійська книга», на якій діти ознайомилися з найновішими зразками літератури на олімпійську тематику.

У середу діти мали змогу проявити свою творчість в поєднанні зі знанням олімпійської теми. Учні 2-4 класів змагалися у конкурсі олімпійського малюнка, а середні та старші класи — у виготовленні стінгазет. Слід відзначити, що клас виконаних робіт значно зріс, у порівнянні з минулими роками, і тому журі вирішили розширити коло призерів, щоб визначати їх не в цілому, а по класах. Переможцями у конкурсі олімпійського малюнка стали Даша Бабич, Таня Бойко, Олександр Денисенко (2 клас), Наташа Талдикіна, Іра Бирзой, Вікторія Лісовіна (3 клас), Олеся Дзиґа, Роман Дрофа, Олександр Голуб (4 клас). У конкурсі плакатів усі роботи відзначалися оригінальністю, художнім оформленням і змістовим наповненням. І тому газети «Олімпійські ігри», «Спортрепортер», «О спорт — ти мир», «Швидше! Вище! Сильніше!», «Олімпійський вісник» визнано переможцями.

У четвер, із самого ранку, в школі панував піднесений настрій, усі перебували в очікуванні малих олімпійських ігор. Розпочалися вони традиційно урочистою лінійкою, винесенням прапора та запаленням вогню. Ведуча, Маргарита Рева, здійснила короткий екскурс в історію Олімпійських ігор, а також нагадала про перемоги українських спортсменів у Лондоні. Факельну естафету розпочав кращий спортсмен школи — Владислав Дрига. Далі факел московської олімпіади по черзі несли кращі спортсмени 5-11 класів, а запалювали вогонь ветерани фізкультурної ниви, учителі фізкультури Юрій Щербаков та Микола Дрига разом із своїми онуками, Сніжаною та Миколою. Право винести та підняти олімпійський прапор було надано активним учасникам та призерам різноманітних змагань — Констянтину Соломко, Максиму Беззубу, Анастасії Голик та Вікторії Величко. Від гостей з привітальним словом виступив методист районного відділу освіти Петро Чернявський, до його слів приєдналися директор Кобеляцької ДЮСШ Руслан Сабіров, учасник факельної естафети Олімпіади-80 Юрій Щербаков та директор школи Григорій Журавель, які побажали дітям любити фізичну культуру і спорт, берегти та примножувати спортивні традиції Бутенківської школи, рости міцними та здоровими, бо «здорова людина — це успішна людина», як наголосив директор школи. Олімпійську присягу проголосила одна з кращих спортсменок школи — Каріна Давид. Після цього діти занурилися у вир спортивних змагань: молодші класи змагалися в ігрових естафетах, середні — з легкоатлетичного багатоборства, старші — з пляжного волейболу. І хоча ігри проходили під неписаним гаслом: «Головне не перемога, а участь», як же обійтися без п’єдесталу, нагородження, та маршу на честь переможців? Призери змагань гордо здіймалися на п’єдестал і отримували олімпійські листи з підписами Жака Роге та Сергія Бубки, як підтвердження того, що вони стали не лише учасниками, а й переможцями малих олімпійських ігор.

У п’ятницю учасники олімпійського велопробігу (всього 30 чоловік), на чолі з директором Григорієм Журавлем та учителями школи, вирушили по маршруту Бутенки — Марківка, де їх гостинно зустрічали учні марківської школи, на чолі з директором Ольгою Ігнатенко та вчителем фізкультури Петром Маником. Під час короткого мітингу директор Бутенківської школи вручив марківчанам футбольний м’яч, а також книгу «Олімпійський путівник». Після цього діти зіграли товариські матчі з міні-футболу. І, мабуть, символічно, що у трьох поєдинках команди кожної школи святкували по одній перемозі, поразці, а в одній грі була зафіксована нічия. У результаті, всі отримали задоволення від спілкування і висловили побажання, щоб зробити даний пробіг традиційним.

Завершився олімпійський тиждень у понеділок на загальношкільній лінійці, де відзначалися переможці та найактивніші учасники. Разом з олімпійськими листами діти отримували сувеніри з олімпійською символікою: щоденники, значки, ручки, блокноти, надані нам Полтавським обласним відділенням Національного Олімпійського Комітету.

Перегорнуто ще одну сторінку історії Бутенківських малих олімпійських ігор і зроблено важливий крок у вихованні дітей на кращих ідеях олімпійського руху.


Автор: Микола МИГУЛЯ, вчитель-методист Бутенківської школи


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2012, 16:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації