Вхід | Реєстрація

Свято футболу у Нехворощі

Свято футболу у Нехворощі

29-го вересня у приорільському селі відбувся футбольний турнір, присвячений пам’яті відомого ентузіаста спорту Євгенія Любимського.

Євгеній Любимський був тим, хто ще у середині минулого століття займався у Нехворощі пропагандою спорту та футболу зокрема. Він особисто виховав не одне покоління футболістів. А тому і сьогодні цього ентузіаста у селі пам’ятають. На його честь у Нехворощі організовують справжнє свято футболу. І на кожен турнір, присвячений його пам’яті, на газон місцевого стадіону виходять команди від найменших до найстарших футболістів села.

Не винятком став і цьогорічний турнір. На церемонії відкриття на полі вишикувались більше п’ятдесяти футболістів. Найменшим було дев’ять-десять років, найстаршим — за шістдесят. Деякі з тих, хто вийшов на поле, знали Євгенія Любимського особисто або були його вихованцями. Деякі — лише чули про нього від своїх батьків чи дідусів.

Усіх учасників перед початком турніру привітав нехворощанський сільський голова Юрій Любимський. Він продовжив справу свого батька. І впродовж багатьох років займається розвитком футболу в Нехворощі. Зараз у селі є і ветеранська, і районна, і дитяча команди. Усі вони і взяли участь у турнірі. Перед початком першого матчу головний інженер управління з експлуатації газового господарства Іван Бодак вручив капітанам команд по футбольному м’ячу.

Перед розіграшем власне турніру відбувся матч, так би мовити, поза конкурсом. На поле вийшла команда «СуперВетеранів» (тобто тих, хто якщо і бігав за м’ячем, то не дуже швидко — авт.) і «Дітлахів». Команди грали у нестандартних за кількістю складах: ветеранів було дванадцятеро, дітлахів — тринадцятеро. Гра була цікавою, хоча і не дуже багатою на моменти. Ветерани до чужих воріт просто не завжди добігали, а дітлахи, хоч і добігали, але у створ били мало. Зрештою, досвід взяв гору і гравці найдосвідченішої команди відкрили рахунок у матчі — 1:0. Могли вони його і подвоїти, але форвард ветеранської команди потрапив у поперечку.

— А перекидав, як Мессі! — захоплено коментували його удар молодші гравці, які уболівали за бровкою поля.

«Дітлахи» не стали піддаватися своїм дідусям. І рахунок у зустрічі зрівняли — 1:1.

— Радіють, наче виграли чемпіонат світу! — сміялися гравці «Орілі», які спостерігали за святкуванням голу найменшим поколінням футболістів.

Потім була серія пенальті, у якій маленькі гравці не схибили жодного разу. При цьому били виключно під стійку та по «дев’ятках».

— Оце кладуть! Як мастєра! — хитали головами заслужені ветерани. Вони також впевнено реалізували три удари, а от два пішли мимо. У результаті — 4:3 — перемога «Дітлахів».

Далі почалися ігри турнірної сітки. За почесний кубок Любимського (який цього року так чи інакше нікуди не поїхав би з Нехворощі — авт.) боролися три команди: «Ветеран», «Оріль» та «Школа».

У першій же грі футболісти «Орілі» (ті, хто виступають у чемпіонаті району) впевнено перемогли вихованців Анатолія Бичка із команди «Школа» — 6:0. У другому матчі «школярі» реабілітувались і мінімально обіграли «Ветерана» — команду заслужених нехворощанських футболістів, підсилену їх давніми друзями із Магдалинівського району. У останній грі ветерани були налаштовані обіграти своїх молодших партнерів із «Орілі». І були досить близькими до цього. У першому таймі вони реалізували пенальті за гру рукою, а на початку другого подвоїли перевагу після виходу сам на сам — 2:0. Утім, молодість та швидкість взяли своє. І гравці «Орілі» за п’ять хвилин зуміли переломити хід матчу на свою користь. Справжнім героєм матчу став Олександр Гаврілов, який тричі вражав ворота суперників і приніс-таки команді перемогу — 2:3. У результаті почесний кубок дістався футболістам «Орілі». Ця команда у поточному чемпіонаті району зайняла друге місце у групі А. І наприкінці жовтня у стикових матчах зійдеться із другою командою групи Б.

Після завершення турніру організатори вручили грамоти, дипломи та індивідуальні призи кращим гравцям. Так, дипломи від районної організації «Колос» за розвиток футболу в районі отримали ветерани Олександр Ріг, Юрій Кононенко та Анатолій Мокляк. Пам’ятні подарунки вручили Саші Кривіцькому та Денису Кулішу, гравцям найменшої за віком команди, Павлові Савченку з «Ветерана», Вадиму Сороці зі «Школи» та Олександрові Гаврілову з «Орілі». Кращими гравцями турніру визнали Олександра Шерстюка та Євгенія Литвина зі «Школи», Ростислава Яловегу з «Орілі» та В’ячеслава Головка з «Ветерана».

Після завершення церемонії нагородження на учасників турніру очікувала запашна юшка, за якою ветерани нехворощанського спорту згадували минулі часи, друзів та знайомих, яких уже немає. І, звичайно ж, головною темою усіх розмов так чи інакше був футбол. Без нього у Нехворощі давно не уявляють життя.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації