Вхід | Реєстрація

Кобелячок незабаром почнуть чистити

Кобелячок незабаром почнуть чистити

Минулого четверга біля Кременчуцького мосту вкотре обговорювалась доля річки Кобелячок. І, нарешті, вирішилась. Невдовзі роботи з її розчищення мають розпочатись.

Цього дня на зустріч приїхали багато людей. Серед них проектанти і представники технічного нагляду обласного управління водних ресурсів, члени міської, районної та обласної влади.

Першим узяв слово головний розпорядник коштів, замовник будівництва, Михайло Андрусенко. За його словами, як і раніше, у питанні розчищення Кобелячка невирішеним залишається одне: що робити з ґрунтом біля річки — розгортати чи вивозити?

— Востаннє ми збиралися п’ятого вересня, — каже Михайло Іванович. — Тоді було прийняте рішення використати ґрунт для громадських потреб. Якби його вивезли до цього часу, то ми б уже підписали проекти договорів з підрядником і негайно приступили до роботи.

Підгорянський сільський голова Анатолій Няйко додав, що члени сільського виконкому проголосували за вивезення ґрунту. І наголосив, що громада проти того, аби його розгортали.

— Треба вирішити це питання по-господарськи, — каже сільський голова. — Можна землю використати для потреб громади. Для прикладу, засипати сміттєзвалище. Інакше, люди нас не зрозуміють.
Думка міської влади з приводу цього питання однозначна і незмінна. За словами секретаря міської ради Сергія Галушка, потрібно все робити згідно проекту. А в ньому зазначено, що землю потрібно розгорнути. Більше того, за його словами, вивезення обійдеться у десять разів дорожче, аніж розгортання.

Присутній на зустрічі Юрій Срібний розповів, що раніше ініціативною групою було проведене своєрідне соціологічне опитування людей, котрі проживають неподалік Кобелячка. За словами Юрія Феодосійовича, це було зроблено, аби дізнатись думку громади з приводу цього питання. Зрештою, жодного голосу і підпису «за» розгортання ґрунту не знайшлося.

Замовник будівництва повідомив, що для самої річки вивезти ґрунт буде значно краще, аніж розгорнути. Та це до проекту не внесено. І коли вивозити ґрунт за рахунок виділених коштів, то їх просто може не вистачити на саме розчищення річки.

— Тому вивозьте ґрунт самі, за свій рахунок, — підсумував Андрусенко.

Проектант управління водних ресурсів повідомив, що загалом, на проведення всього технологічного процесу необхідно 400 тисяч гривень. Виділено — 280. Отже, на розчищення обох ділянок річки у повному обсязі грошей не вистачить. А роботи плануються в районі Кременчуцького мосту та Бабенкової ями. Тому він запропонував виконувати розчищення доти, доки вистачить коштів. І розпочинати працювати на обох ділянках одночасно.

Депутат обласної ради Анатолій Шкарбан зазначив, що для початку потрібно прикласти всі зусилля для того, аби до кінця року повністю зробити бодай одну ділянку.

— Можливо, у результаті залишиться хоч 100 тисяч гривень. На наступний рік зробиться перерахунок. Може, ще грошей виділять. А якщо робити на двох ділянках одночасно, то одну не дороблять, і іншу можуть не завершити до кінця.

Зрештою, було прийняте рішення підписати договір з підрядником ТОВ «Промхімбуд» і приступити до робіт на обох ділянках одночасно. Що ж стосується ґрунту, то домовилися розгорнути його так, як це значиться у проекті.

На наше запитання, коли розпочнуться ці роботи, замовник будівництва сказав: «Негайно. Імовірно, вже на початку жовтня».


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2012, 10:41 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації