Вхід | Реєстрація

Козацький день села в Жуках

Козацький день села в Жуках

29 вересня, вже традиційно, святкувало свій День народження мальовниче село Жуки, Кобеляцького району. Свято вдалося на славу. На місцевий стадіон зійшлися всі жителі села. Тригодинне дійство змушувало жуківчан радіти, плакати, сміятися, підспівувати. На сцені виступали люди різного віку — як дошкільнята, так і дорослі.

На свято села були запрошені козаки з Кобеляцького району: В. Буряченко, В. Пищита, О. Тихоненко, В. Мигаль та інші. Для громади нашого села ще одним прекрасним та хвилюючим став момент прийняття присяги на вірність козацькому війську. В козацькому колі головний отаман Микола Жук прийняв у свої лави тих жуківчан, які виявили бажання вступити в козаки. До громади та гостей свята отаман звернувся з такими словами: «Козак — той хто дає суспільству набагато більше, ніж отримує від нього, це той хто за свою волю й гідність готовий віддати все, що має, в тому числі і своє життя, як наші пращури козаки!».
За деякими даними, в Україні нараховується понад 700 козацьких організацій. Сьогодні їх святий обовязок готовити молоде покоління до служби в Збройних Силах, захисту держави, рідної землі, яка найкраща у світі. Українські козаки були і є носієм громадського захисту на всіх етапах історичного розвитку Батьківщини. Вони боронили люд від зазіхань чужинців, відстоювали мир, чесноти та справедливість. Ми вже втомилися від обману, неправди, підлабузництва, неуцтва, зазнайства, продажності, злодійства, грабежів, убивств, невпорядкованості і не хочемо, щоб усе це мало місце у нашому житті.

Українське козацтво вірить у те, що в нашому житті, в нашій незалежній Україні такого негативу не буде.
Слава Україні! Слава героям! Слава українським козакам!


Автор: Олександр Тихоненко, прес-секретар Кобеляцького відділення МАК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації