Вхід | Реєстрація

У Полтаві нагородили фіналістів та переможців конкурсу «100 кращих товарів України»

У Полтаві нагородили фіналістів та переможців конкурсу «100 кращих товарів України»

9 жовтня, напередодні Дня стандартизації та метрології, в Полтавському художньому музеї відбулося нагородження фіналістів та переможців регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2012 році. Цьогоріч у ньому взяли участь 16 підприємств з Полтавщини, які представили на суд компетентного журі 18 видів різноманітної продукції та послуг. Втім, лише вісьмом із них вдалося вийти на загальнодержавний етап всеукраїнського змагання з якості.

В їх числі багаторазовий переможець цього найпрестижнішого конкурсу АТ «Пирятинський сирзавод» з новим видом сиру твердого «Левове серце», родзинкою якого є смак та аромат пряжених вершків.
Минулорічний лауреат конкурсу ТОВ «Укрпродснекгруп» з Диканського району, цього разу представило на конкурс насіння соняшника обсмажене, яке надходить у продаж під торгівельними марками «Вкусняшки от Сашки» та «Народна марка».

Приватне підприємство «Виробничо-комерційна фірма «Суворов» з Кременчука із східними солодощами типу м’яких цукерок.

ТОВ «Салекс Абсолют», яке представило на суд компетентних експертів відразу 3 види продукції: цукерки «Пташине молоко Салекс», східні ласощі щербет «Арахісовий» та печиво здобне «Абрикоска».
ТОВ «Амарант», з Полтави, з олією соняшниковою та приватне підприємство «Амарант-Агро» (Лохвицький район), яке представило яйця курячі харчові.

Крім того, в номінації «Товари виробничо-технічного призначення» перемогу вибороло ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод» з установкою компресорною гвинтовою стаціонарною ВВУ-5/7.

В номінації «Роботи або послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах» перемогу в регіональному етапі конкурсу здобуло державне підприємство «Український науково-дослідний інститут вагонобудування» (м. Кременчук), яке проводить дослідження та експериментальні розробки в галузі природничих та технічних наук.

Бажаючих випробувати себе у найбільш оригінальній та немасовій номінації «Вироби народних художніх промислів» не знайшлося.

ила регіональну конкурсну комісію заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олена Адамович. Оцінювання товарів, робіт та послуг конкурсантів проводилося за багатьма критеріями. Це, в першу чергу, якість і конкурентоспроможність продукції та послуг. Також враховувалися наявність на підприємстві системи управління якістю, вивчалися протоколи випробувань продукції та досліджувалося метрологічне забезпечення виробництва. Звернули увагу і на те, чи використовує підприємство енергозберігаючі технології тощо. Всього таких критеріїв оцінки продукції було п’ятнадцять, і кожен з них застосовується на всіх рівнях конкурсу, як регіональному так і загальнодержавному.

Продукцію, послуги та діяльність підприємств-конкурсантів, які вийшли на загальнодержавний рівень, оцінювали незалежні експерти з державного підприємства «Луганськстандартметрологія» та державного підприємства «Науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» з Києва. Вони залишилися задоволеними від побаченого. Компетентне журі приділило належну увагу не лише якості конкурсної продукції та дотриманню технологічних процесів і санітарних норм при її виробництві, а й звернуло увагу ще на цілий ряд важливих факторів. В їх числі: наявність власної торгівельної марки, добровільна сертифікація продукції, наявність впроваджених систем управління на відповідність міжнародним стандартам тощо.

Також на додаткові бали в цьому році могли розраховувати підприємства, які турбуються про те, щоб запобігти можливим фальсифікаціям своєї продукції (розробили унікальну упаковку, спеціальну позначку тощо), адже як відомо, товари, які користуються попитом, дуже часто підробляють.
Хто переможе на загальнодержавному етапі і увійде до сотні кращих підприємств в Україні, стане відомо наприкінці жовтня. Та вже сам факт участі у змаганнях такого високого рівня, свідчить про те, що цим підприємствам є чим пишатися, бо ж з неякісною продукцією та послугами у цьому конкурсі робити нічого.

На урочистості також запросили представників продуктових супермаркетів Полтави та будівельного гіпермаркету «Епіцентр». Мета зустрічі – пропагувати серед торгівельних закладів міста продукцію кращих виробників Полтавщини, адже не секрет, що деякі з торгівельних мереж віддають перевагу товарам з інших регіонів нашої держави, які можливо дешевші в закупці, але нерідко, значно гіршої якості порівняно з місцевими.

Та зрештою, останнє слово мають сказати споживачі, які завдяки засобам масової інформації дізнаються про учасників найпрестижнішого в державі змагання з якості і будуть цікавитися, де продається їхня продукція.

У переддень професійного свята почесними грамотами було нагороджено колектив та генерального директора державного підприємства «Полтавастандартметрологія».


Автор: Жанна Кущенко, «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 жовтня 2012, 14:27 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації