Вхід | Реєстрація

Одним — блакитні прапорці, другим — зелені папірці

Днями знайомий чоловік, справжній фанат громадянина на прізвище Янукович, вчергове намагався навернути автора цієї редакційної у правильну, на його думку, віру. Пишу «фанат» без всякої іронії, адже не маю сумнівів у щирості слів і прагнень того чоловіка. Він підтримує громадянина Януковича і союзні до нього політичні сили давно і самовіддано. І не змінював своїх політичних поглядів навіть тоді, коли у фаворі були оранжеві кольори. І тому язик не повертається дорікнути співрозмовнику у нещирості чи коньюнктурному блакитному прапорці в його автомобілі. До речі, кілька слів про таких прапороносців. Кілька днів спостережень за ними привели до одного висновку. Чомусь модними прапорцями уквітчують свої автівки майже виключно водії «Таврій», «Ланосів», «Жигулів» та іншого бюджетного автомобільного сегменту. На джипах та інших коштовних автівках блакитного кольору не надто багато. Можливо тому, що власники «Мерседесів» та «Лексусів» віддають перевагу іншому кольору? Якому? Та зеленому, тому, що на вічно живих американських доларах.

Та Бог із нею, із цією кольоровою гаммою. Повернемось до розмови. Так от, чоловік щиро закликав розплющити очі і побачити явне покращення життя вже сьогодні. Як аргументи, наводив виплату заробітних плат, будівництво доріг, «ЄВРО-2012» і навіть нафтову платформу «Незалежність», яка ось-ось прибуде в Україну. І це нібито є позитивом. Нібито… А якщо розкрити очі ще ширше?

Як тут не згадати скандал із іншою нафтовою платформою «Петро Годованець». Її заводська вартість 250 мільйонів зелених папірців. А в Україну вона прибула вже за 400 мільйонів. І куплена не напряму, а через латвійську фірму, зареєстровану на бомжів.

Та й взагалі, який для мене, пересічного українця, однозначний позитив у енергетичній незалежності України, яка настане через 10 років? Ну, не будемо ми купляти газ і нафту в Росії. Ну й що з того? Куплятимемо у наших українських олігархів за все тими ж світовими цінами. І ніхто не убезпечить від того, що через 2-3 роки оті платформи, куплені за бюджетні, тобто, наші з вами гроші, не перейдуть у приватні руки. У чиї? Здогадайтесь із двох разів. Я чомусь думаю, що не в руки тих, хто обвішав свої бюджетні автомобільчики кольоровими прапорцями. Так що порада розплющити очі стосується всіх.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2012, 11:20 | Кобеляки | Редакційна
1. неХохол / 26 жовтня 2012, 15:16
Что-то я не увидел в статье ни одного упоминания "Батькивщыны". То за что плату брать? И у кого?
Ну а что доверена особа - так человек бизнесом занимается, деньги кому то лишние? Главное не продать собственное мнение.
А на счет флажков то меня тоже удивляют люди, которые фанатеют от какой то партийной организации (все равно какой). Эти партии их имеют, а они только радуются и, получается, просят еще! Это разве нормально? Вообще быть фанатом кого-то кто на тебе бизнес делает - ненормально. Хотя, с другой стороны, на нас бизнес делают сейчас на каждом шагу... И при этом сделать из тебя фаната товара (будь то модный "МакДональдс", будь то какая-то сексуальная поп-дива, или же "святомученица" Тимошенко) - верный способ начать на тебе зарабатывать.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації