Вхід | Реєстрація

«Учитель — професія від Бога. Усі інші — від учителя»

«Учитель — професія від Бога. Усі інші — від учителя»

Минулої середи у залі Центру культури та дозвілля відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня учителя.

О 15:00 у залі зібрались освітяни зі всього району. Святково одягнені, з зачісками, квітами в руках та гарним настроєм вони зайняли свої місця.

Першим зі словами вітання до присутніх звернувся голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич. Він привітав педагогів із наступаючим професійним святом, побажав міцного здоров’я та родинного затишку.

— Існує такий вислів: «Учитель — професія від Бога. Усі інші — від учителя», — каже Анатолій Олексійович. — Цими словами сказано про значимість професії педагога. Кожного року ми вшановуємо кращих представників різних галузей, які є у Кобеляцькому районі. На жаль, не існує мірила, яким можна було б виміряти глибину привитої любові педагогами до знань тих учнів, яких ви кожного дня навчаєте. Звичайно, є відповідні підсумки змагань, олімпіад та конкурсів. І ці показники мають гарні результати.

На підтвердження своїх слів голова РДА розповів, що серед кобеляцьких школярів є переможці республіканських олімпіад державного значення. Серед випускників 2012 року 29 медалістів, з них 23 медалі — золоті. З 372 випускників 2011 року — 57 відсотків студенти вищих навчальних закладів.

На завершення свого виступу Анатолій Таранушич подякував освітянам за активну життєву позицію. За його словами, сьогодні із 28 очільників територіальних громад району, 11 сільських голів — педагоги. Більше 50 — депутати різного рівня рад. Згадав голова РДА і про Тамару Гординську, яка донедавна була директором школи, і яку зовсім нещодавно обрали Світлогірським селищним головою.
До слів вітання приєднався і міський голова Олександр Ісип.

— Професія педагога — це не просто професія, — стверджує очільник міста, — адже ви працюєте з найчарівнішою частиною людства, з найчутливішими та найкрихкішими організмами — дітьми, тому, можливо, ваша професія і є найбільш значимою та поважною.

Насамкінець, Олександр Михайлович побажав педагогам успіхів у їхній праці, а молодому поколінню освітян мати можливість переймати безцінний досвід у старшого покоління.

Після виступів представників влади приступили до нагородження освітян.

Найбільше слів подяки звучало для Алли Бажан, яка донедавна працювала головою профспілки працівників освіти. Присутнім оголосили, що відтепер її посаду обійматиме Ірина Зінченко. Алла Трохимівна піднялася на сцену, а всі присутні миттю зіскочили зі своїх місць та аплодували стоячи декілька хвилин, підсумувавши тим самим якість її роботи більш, ніж схвально.

Далі зі словами вітання до присутніх звернулася начальник відділу освіти Наталія Коваль.

— Кожного ранку перед дітьми нашого району відкриваються двері шкіл, дитячих садочків та ліцею, — каже Наталія Мефодіївна. — І всі педагоги стараються працювати на благо кожної без винятку дитини. Дорогі педагоги, я рада, що працюю з вами. Сьогодні слова вдячності я адресую, у першу чергу, Аллі Трохимівні Бажан. Повірте, мені було дуже приємно працювати із такою розумною та досвідченою жінкою. З нею ми вирішували практично всі питання, пов’язані з роботою. І сподіваюсь, що Ірина Зінченко, продовжуватиме її справу так само активно та старанно. Тоді я впевнена, що у нашому освітянському домі буде все гаразд.

Далі свято продовжилось святковим концертом. Освітянам дарували вітання кобеляцькі артисти та заслужена артистка України Тетяна Садохіна й гурт «Ревізор».


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2012, 13:56 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації