Вхід | Реєстрація

Мешканці Нових Санжар хочуть об’їзну дорогу

На щотижневій нараді при голові райдержадміністрації говорили про бійки у футболі, скарги до Києва та новий флюорограф.

Начальник райвідділу МНС Юрій Шило цього разу був лаконічним. І повідомив, що надзвичайних пригод у районі не трапилось. За виключенням однієї.

— Корова у погріб упала. Витягли, — коротко розповів Юрій Володимирович.

Далі про подію, яка безпосередньо стосувалася МНС, розповів голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Нам обіцяли у вересні вивезти з району отрутохімікати. Але тоді відповідну службу перекинули на Хорол, де цих хімікатів було 460 тонн. У нас їх усього 10 тонн. З початку цього тижня їх починають вивозити з району, — повідомив голова РДА.

У продовженні наради начальник відділу молоді та спорту РДА Володимир Литвиненко доповідав про виконання делегованих повноважень кількома сільськими радами. Після закінчення його виступу Сергій Шовкопляс просто засипав виступаючого питаннями.

— Ви знаєте, що вже відправили гроші за два мотоцикли у Германію? А щось робиться для створення мотобольної громадської організації?

Володимир Литвиненко пообіцяв, що обговорить питання створення мотобольного клубу з юристами.

— Чому в районному чемпіонаті команди б’ються? — поцікавився голова.

— Хочуть перемогти. Іноді емоції бувають сильнішими, ніж треба.

— А чому програє «Стандарт»? — задав наступне питання Сергій Шовкопляс.

— На цих вихідних унічию зіграли!

— А раніше чому програвали?

— Не щастило. Лідерам поступалися в один м’яч. Якби ще фінансово допомогти. 20 тисяч на «Стандарт» казначейство не пропускає. Ми вже гроші з усіх можливих карток познімали, — пояснив Володимир Олександрович.

Голова РДА попрохав представника казначейства якось посприяти у пропусканні коштів.
Далі Сергій Шовкопляс підняв тему звернень і скарг.

— Деякі громадяни, проминувши район та область, пишуть листи просто у адміністрацію Президента, — пояснив голова райдержадміністрації. І для прикладу зачитав присутнім одного такого листа. У ньому мешканці села Писарівка скаржилися на сільського голову, який нібито затягує введення в експлуатацію сільського водогону.

Присутній на нараді писарівський сільський голова Віктор Бакулей пояснив, що водогін дійсно побудований, але для його введення в експлуатацію потрібно завершити оформлення документації. Зокрема, отримати дозвіл на спецводокористування.

— Нам потрібно ще 2-3 тижні. Але до виборів воду дамо, — пообіцяв сільський голова.

Далі Сергій Шовкопляс навів ще кілька прикладів скарг, які йдуть з Нових Санжар на Київ. У одній з них, наприклад, мешканці селища вимагали побудови об’їзної дороги за межами селища, оскільки від проїзду численних автомобілів у будинках сиплеться штукатурка і неможливо спокійно відпочивати.

— Такі скарги можна пояснити однією причиною — наближенням виборів, — констатував Сергій Шовкопляс.

Завершили нараду, можна сказати, традиційно: доброю новиною. Головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря повідомила, що у одному з кабінетів медичного закладу облаштували заземлення, підготували усі необхідні умови і незабаром у ньому встановлять новий сучасний флюорограф.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2012, 16:33 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації