Вхід | Реєстрація

У Стовбиній Долині посадили яблуневий сад

У Стовбиній Долині посадили яблуневий сад

Працівники Новосанжарського держлісгоспу минулого тижня на 5 гектарах висадили близько 3-х тисяч саджанців яблуні.

Ідея закладення саду виникла у директора держлісгоспу Василя Красюка ще три роки тому. Сталося це після відвідин Краснокутського дендропарку, у якому він побував 2009-го року.

— Поруч із дендропарком був науково-дослідний центр садівництва. І я побачив там садок, закладений у 2003-му році. У 2009-му він уже давав прибуток у 100 тисяч гривень з гектара! — розповідає Василь Красюк. — Після того виникла ідея посадити такий садок десь у нашому районі. Але все не траплялося підходящої площі. Потім виник варіант зі Стовбиною Долиною. Там був старий колгоспний садок, який ніхто не використовував. Держлісгосп узяв 5 гектарів землі на його території у постійне користування. Корчувати старі дерева не стали. Їх низько — нижче лінії ґрунту — спиляли та спалили. Землю передискували та зробили нову розбивку. У тому ж Краснокутську придбали 2896 дворічних саджанців яблунь по ціні 25 гривень за штуку.

Минулого тижня новий садок посадили. Для цього на 3 дні залучили до робіт близько сорока чоловік. У новому садку посадили яблуні пізніх сортів: Кандиль орловський, Ліберті, Радогость та Флоріна. Сорти скоростиглі. Коли почнуть плодоносити, то одна яблуня даватиме 3 кілограми плодів.

— Можливо, у перспективі ми і розширимо цей садок. Але поки що ми обрали оптимальну площу. Якщо справа піде добре, тоді думатимемо про більші об’єми. Зараз це, скоріше, експеримент. Для нас, лісівників, садівництво є найближчим, а тому — цікавим, — говорить директор держлісгоспу.

Посаджений садок планують одразу обгородити. Охоронятимуть його три сторожі. Отже, створять три нових робочих місця. Крім цього щоліта держлісгосп набиратиме працівників на сезонні роботи.
 


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2012, 09:49 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації