Вхід | Реєстрація

«7,5 гривень — це ж не багато?»

11-го жовтня у селі Руденківка відбулася зустріч районної влади з місцевими жителями.

Розпочалася зустріч виступом руденківського сільського голови Сергія Головка. Сергій Іванович розповів про те, як сільська рада підтримує культуру й освіту. Клубного закладу у Руденківці, як відомо, немає. Але сільська рада виділяє кошти на клуб у Мар’янівці. Минулого року закупили музичної апаратури на 47 тисяч гривень. Сільська рада може похвалитися власним хором «Червона калина» та ВІА «Мелодіка».

— Я сподіваюся, що у Руденківці таки буде свій клуб, — висловив надію Сергій Головко.

Далі сільський голова розповів про те, як підтримують сільський дитсадок «Вербиченька».
Після цього один із представників влади — заступник голови РДА Іван Солодовник — поцікавився:
— А яка співпраця зі школою?

— Нормальна, — лаконічно відповів сільський голова. — Школа у нас не обійдена ні владою, ні суспільством.

Після доповіді сільського голови слово взяли гості з району. Спочатку присутнім на зустрічі продемонстрували фільм про Програму ООН, яка працює у Лохвицькому районі. Потім представники влади почали розповідати про суми коштів, вкладених у інфраструктуру району за час їх керування.
— За три роки ця сума склала 48,5 мільйонів гривень, — вразив цифрою заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт. — Ми оновили 20 клубів по району.

— А у нас що? — сумно запитав хтось із місцевих жителів.

— У вас його потрібно повністю відновлювати. І це вже сума за 3 мільйони гривень! — одразу парирував Володимир Андрійович, — по усьому району лише дві громади ліквідували клубні заклади — Малої Перещепини та Руденківки. І хто у цьому винен?

Наприкінці свого виступу Володимир Борт закликав представників місцевої громади активніше включатися у всеукраїнські та міжнародні проекти, обов’язковою умовою яких є співучасть місцевої громади.

— Коли кожен житель сільської ради прийме фінансову участь, він тим самим продемонструє, що йому потрібне це освітлення вулиці, проведення води чи ремонт дитячого садка! — пояснив Володимир Борт.

— От ви кажете про співучасть громади. А як може збирати гроші громада, коли у нас багато злидарів?! Я, приміром, можу дати 50 гривень, а той чоловік, у якого зарплата 1200 гривень у місяць і малі діти?!
Але заступник голови РДА тему злидарів не підтримав.

— От давайте порахуємо, — запропонував Володимир Андрійович, — візьмемо проект на 150 тисяч гривень. 50 % дасть обласна рада, 25 — районна, 20 — ПроООН. І лише 5 % потрібно буде зібрати громаді. Скільки це складе? 7500 гривень. Якщо розділити на тисячу жителів сільської ради, вийде по 7,5 гривень. Це хіба багато? Невже у вас є такі злидарі, у яких немає таких грошей?

Іван Солодовник спробував переконати місцевих жителів у тому, що заробити гроші можна і зараз — було б бажання.

— У нас в голод дають рибу. А у японців — вудку! Щоб пішов і сам собі наловив, — констатує Іван Олексійович. — Хтось скаржиться, що немає роботи, а хтось шукає можливості. Один чоловік не мав роботи, взяв 1 гектар землі і зайнявся вирощенням ялинок. Скільки ялинка росте? П’ять-сім років? Через цей час у нього буде серйозний прибуток!

— А сім років що їсти? — іронічно поцікавився хтось із залу.

Наприкінці зустрічі жителі порушили питання розфарбування автобусної зупинки біля залізничного переїзду. Адже по всьому району вже з’явилися розмальовані зупинки, які привертають увагу усіх подорожніх.

— А у Руденківці коли розмалюють? — запитали у представників влади.

— А от нам Сергій Іванович і скаже! Я скільки Головка прошу! — посміхнувся перший заступник голови РДА Володимир Тараненко.

— Туди спочатку потрібно 5-7 тисяч на ремонт. А виділити з бюджету сільської ради ми не маємо права, — пояснив Сергій Головко, — бо зупинка — на балансі служби автомобільних доріг. Агрофірми у нас немає

Та Володимир Тараненко не вгавав. І вже підказав сюжет малюнку, який з’явиться на зупинці.

— Я вже бачу там два поїзда! Адже ви село пристанційне — це ваша фішка! Так що ви разом із Божинським (начальником станції «Нові Санжари» — авт.) допоможете її розмалювати!
Останню пропозицію присутні зустріли веселим сміхом. І зустріч влади та сільської громади завершилася на позитивній ноті.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2012, 17:31 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації