Вхід | Реєстрація

Хліб — окремо, гроші — окремо

Хліб — окремо, гроші — окремо

До редакції звернулась одна із жительок райцентру із проханням висвітлити проблему порушень правил торгівлі у деяких продовольчих магазинах міста.

Жінка розповіла, що в одному із досить популярних у Кобеляках продовольчих магазинів зіткнулась із грубим нехтуванням елементарних санітарних вимог та правил торгівлі. Купляючи хліб, вона помітила, що продавці беруть його «голими» руками. Тими самими руками, котрі кілька хвилин чи навіть секунд тому контактували із грошима. Крім того, жінку-покупця обурив той факт, що продавці взяли із неї гроші за поліетиленовий пакетик, у який врешті-решт поклали хліб. Вона спробувала вирішити питання «на місці». Але продавці відмовились спілкуватись із принциповою кобелячанкою, поклавшись на вказівку якоїсь Лариси. І тоді покупець вирішила звернутись до редакції. Вона попрохала: «Будь-ласка, дізнайтесь і напишіть, чи правомірно діяли співробітниці магазину. Хоча я й так знаю, що неправомірно. Адже вже через три дні, коли знову зайшла в цей магазин, продавчині брали хліб у рукавичках».

За фаховим коментарем ми звернулись до Ігоря Жорняка, головного спеціаліста Державної інспекції у справах захисту прав споживачів у Полтавській області. Ігор Олександрович підтвердив, що продавці таки порушили правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами. Цей документ містить спеціальний розділ, який регламентує правила продажу хліба та хлібобулочних виробів. Зокрема у пункті 1.12 написано: «Забороняється відпуск неупакованого хліба і хлібобулочних виробів працівниками, які проводять розрахунки за готівку (приймають гроші). Тобто, якщо хліб надійшов у магазин, не обтягнутий спеціальною поліетиленовою плівкою, то беручи його в руки продавці зобов’язані одягти рукавички. До речі, і покупці не мають права мацати хліб руками, перевіряючи його свіжість.

У разі виявлення подібних порушень, покупці мають право зробити відповідний запис у Книзі скарг та пропозицій. Можуть вони звернутися і до фахівців інспекції у справах захисту прав споживачів. Подібні порушення тягнуть за собою адміністративну відповідальність винних осіб.

Ігор Жорняк наголосив: «Настійливо рекомендую власникам і працівникам продовольчих магазинів дотримуватись Правил торгівлі хлібом. Під час майбутніх перевірок ми звертатимемо на це увагу». До відома споживачів: кабінет спеціаліста Державної інспекції у справах захисту прав споживачів знаходиться на першому поверсі будівлі кобеляцької міської ради».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2012, 18:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації