Вхід | Реєстрація

У бібліотеці відкрили виставку художників

У бібліотеці відкрили виставку художників

В другу неділю жовтня художники України відзначали своє професійне свято — День художника. У Нових Санжарах також не забули про місцевих митців. 16 жовтня в читальному залі районної бібліотеки відбувся конкурс-виставка, на якому були представлені роботи 26 учасників в номінації «Живопис», «Графіка», «Юне дарування», «Фото», а також картини, створені художниками спільно з вихованцями дитсадка «Лелеченька».

— 75 днів тривало цьогорічне літо! Адже літньою вважається температура +15 градусів. І нам так не хочеться з ним прощатися. Сподіваюся, що теплі барви сьогоднішнього свята зігріють наші серця. Усі художники, що зібралися в цьому залі, несуть свій вклад у художнє життя країни. Також у нас підростають продовжувачі їхнього творчого шляху — це вихованці дитячого садочка «Лелеченька». У нашому селищі свої підходи до формування у дітей художнього сприйняття світу, — такими словами ведуча Тамара Паттієва розпочала урочисту частину свята.

Опісля слово надали голові районної ради Володимиру Левицькому, який привітав усіх присутніх зі святом:

— Приємно, що тут зібралися художники трьох поколінь, маленькі дітки і митці. Така динаміка позитиву надзвичайно радує. Ми бачимо перспективу і робимо все для того, щоб мистецтво у нашому районі розвивалося. Ваші роботи примушують замислитися над собою і над навколишнім, а це головне досягнення для митця!

До слів привітань долучився заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник, який пообіцяв домовитися про виділення кімнати для виставок картин у «Центрі культури та дозвілля».

Потім заступник голови районної ради Микола Перерва, який був одним із членів журі, розповів про цьогорічний конкурс:

— Я хвилювався — чи будуть достойні номінанти. Але мої сумніви розвіялись і я був приємно вражений!

Потім оголошували і нагороджували дипломами переможців конкурсу: у номінації «Живопис» переміг Костянтин Смоловий, у номінації «Графіка» — Людмила Слабка, у номінації «Юне дарування» — Максим Зубашич, у номінації «Фото» — Андрій Олефіров. Окрім квітів та дипломів, їм вручили також грошові премії.

Почесними грамотами нагородили учасників конкурсу Світлану Чорнобай, Андрія Олефірова, Михайла Шуліпу, Анастасію Губу, Ярослава Дебелого та Руслана Ємця. Листи подяки отримали: Володимир Шаровара, Галина Горецька, Сергій Чорнуха, Олександр Дрига, Наталія Кольба, Людмила Слабка, Петро Лахно, Ігор Жиздра, Станіслав Вагнер, Оксана Петришина, Анжела Коба, Анастасія Білокінь, Сергій Яремко, Віолета Давиденко.

На завершення ведуча Тамара Паттієва повідомила, що для переможців цьогорічного конкурсу буде організована виставка в обласній бібліотеці.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації