Вхід | Реєстрація

Знаки нові. А їздять по-старому

Знаки нові. А їздять по-старому

Минулого тижня на вулиці Леніна у Нових Санжарах встановили нові дорожні знаки.

Старі на нові знаки змінили на всій протяжності нещодавно заасфальтованої частини вулиці. Тепер водіям доведеться реагувати не лише на дорожню розмітку (особливо — подвійну смугу), а й на вимоги дорожніх знаків.

Деякі знаки, які стояли вздовж вулиці Леніна і раніше, просто замінили на нові — більш яскраві. Але з’явилися і деякі «новачки». Так, праворуч від повороту до управління праці з’явився знак, який дозволяє лише рух прямо та поворот праворуч. Отже, тепер, навіть якщо випаде сніг і розмітку притрусить, водії не зможуть вільно перетинати подвійну смугу. Адже, окрім неї, рух на цій ділянці дороги тепер регулюється і відповідним знаком.

Утім, на появу знаків деякі водії відреагували так само, як і на нанесення подвійної суцільної. Тобто, ніяк. Вони, як і раніше, їздять так, як їм зручно. Хоча у деяких випадках правил таки дотримуються усі. Ці випадки трапляються тоді, коли на вулиці Леніна з’являється патрульна машина ДАІ. Усі автомобілі одразу ж починають рухатися строго за правилами — повертаючи лише у місцях, де подвійна суцільна закінчується. Але триває це, як правило, недовго. Варто лише машині ДАІ поїхати з центру, як більшість починають їздити, ігноруючи і розмітку, і дорожні знаки.

Минулого понеділка ми близько п’ятнадцяти хвилин спостерігали за рухом машин по вулиці Леніна. Доки навпроти управління праці стояла «дев’яносто дев’ята» ДАІ, усі їздили чемно і за правилами. Але щойно автівка інспекторів проїхала центром і повернула на Жовтневу, як порядок закінчився. За кілька хвилин три машини спокійно переїхали подвійну суцільну, незважаючи на знак та розмітку. А мікроавтобус однієї з охоронних компаній примудрився порушити двічі. Спочатку переїхав суцільну, повертаючи до «Кулиничів». А потім зупинився просто на пішохідному переході. При цьому, якщо судити за слідами протекторів, це була далеко не перша машина, яка цього дня зупинялася на переході. А потім поганими виявляються «даїшники», які «ні за що» штрафують бідних водіїв.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2012, 09:50 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації