Вхід | Реєстрація

Мисливський сезон обіцяє багаті трофеї

Мисливський сезон обіцяє багаті трофеї

Кому можна позаздрити у наш непростий час, так це мисливцю. Як пішов на полювання у серпні, так і вештається серед природи аж до лютого! І що йому негода, що йому до спеки, коли навіть кінець світу (згідно календаря Майя) він зустріне у своїх рідних мисливських угіддях. Із дому взяв добрячу торбу провіанту, м’ясо бігає поруч — живи й радій!

Це, звичайно, жарти. А якщо серйозно, то маю сказати, що з третього листопада цього року розпочинається полювання на хутрових звірів: зайця, лисицю, єнотовидну собаку, вовка. Днями полювання визначені субота та неділя, а з січня наступного року зайця можна полювати по суботах, лисицю  ж — і в неділю з єгерем. 27 січня 2013 року полювання завершується.

Установлені і норми добування дичини: один заєць на одного мисливця у день полювання, а інших звірів — як поталанить.

Для того, щоб полювання було законним, мисливець мусить мати при собі усі необхідні документи та відстрільну картку, яку вже сьогодні можна придбати у бухгалтерії нашого господарства за цінами минулорічного сезону: сезонна картка коштує 240 грн., а денна — 60 грн. Якщо мисливець має мисливську собаку, мусить мати й паспорт на свого чотириногого друга.

Не зайве нагадати мисливцям про дотримання правил полювання: заборонене полювання у нічний час доби; транспортні засоби використовуються для виїзду на полювання, а не для постійних заїздів на вихідні точки звіра; під час полювання на вухатих не дозволяється мати при собі набої явно не заячого калібру та кулі.

Також полювання заборонене на відтворювальних ділянках, у місцях, де розташовані підгодівельні майданчики, і там, де проведений випуск диких тварин і фазанів.

Слід постійно пам’ятати народну мудрість про кочергу, яка сама раз у рік стріляє. Мисливська зброя вимагає серйозного поводження. Ще одна деталь, дуже суттєва, але мисливці не завжди звертають на це увагу. Наголошую, що контрольна картка дає право полювати у конкретно вказаному місці з конкретною датою. Відмітку про це здійснює відповідальний працівник ГМРГ або голова первинної організації УТМР. Без такої відмітки полювати, де кому заманеться, не дозволяється. Це, до речі, стосується і культури полювання. Господарями мисливських угідь є первинні колективи, вони мають першочергове право полювати на своїх землях, а гості мусять заздалегідь домовлятись про день і місце полювання з вищеназваними особами.

І, підсумовуючи, слід відмітити, що згідно матеріалів проведеного обліку диких тварин, цей мисливський сезон має бути результативнішим від минулорічного: відмічене певне збільшення поголів’я зайця, вдосталь лисиці і єнотовидної собаки.

Тож хай вам фортунить на полюванні! Прудких вам ніг і соколиного зору!


Автор: Дмитро СРІБНИЙ, єгер ГМРГ, почесний член УТМР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2012, 11:43 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації