Вхід | Реєстрація

Перевірте себе у списках виборців

Протягом тижня до редакції неодноразово зверталися жителі нашого міста з проханням роз’яснити, як перевірити себе у списках виборців і що робити у тому разі, коли вас там не виявилось.

Сподіваємось, кожному виборцю уже принесли запрошення на вибори. І якщо у ньому правильно вказані ваші прізвище, ім`я та по-батькові — приходьте 28 жовтня на дільницю. А якщо вам не надійшло таке запрошення, то варто прийти до приміщення своєї дільничної виборчої комісії та перевірити, чи включені ви до списку виборців. У разі, якщо у запрошенні особисті дані написані неправильно, потрібно брати паспорт та йти до дільниці виправляти помилку.

Також виборець має право перевірити наявність у списку своїх родичів і знайомих, включення до списку осіб, які не проживають в Україні або померли. У разі з’ясування таких обставин виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до Органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про включення себе або інших осіб до списку, а також про виключення з нього. На підставі перевірки фактів викладених у заяві, Орган ведення Державного реєстру виборців прийме рішення про включення виборця в уточнений список виборців.

Уже з 22 жовтня усі зміни у списках виборців можливі лише через суд. Окрім цього, варто заздалегідь поцікавитись адресою дільниці. Межі округів можуть змінитися у порівнянні з попередніми виборами.

Ми вирішили завітати до представників виборчої дільниці за адресою Шевченка 34/37. Це приміщення Кобеляцької загальноосвітньої школи № 2. Голова дільниці Валентина Маляренко розповіла, що частіше, кобелячани не приходять, а телефонують до дільниці, аби перевірити себе в списках виборців. Якщо ж їх там не виявляється, або дані внесені неправильно, то виборець повинен прийти до дільниці з паспортом та написати заяву. Або ж одразу йти до Органу Державного реєстру за адресою вулиця Жовтнева, 1 а, і вже там виправляти помилку, або за телефонами 3-12-91, 3-38-85.

За словами Валентини Маляренко, проблемно проголосувати недієздатним людям.

— У день виборів члени виборчих комісій повинні особисто прийти до кожної недієздатної людини додому, аби та мала змогу проголосувати. Та проблемою є те, що ці люди або їхні рідні попередньо повинні принести заяву до дільниці і довідку про стан здоров’я. А як цю довідку принесе недієздатна людина у якої немає рідних? А таких я особисто нарахувала чимало. Раніше у цьому питанні нам допомагали працівники соціальних служб. Та цього року співпраці чомусь немає, — підсумувала голова виборчої дільниці.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2012, 19:07 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації