Вхід | Реєстрація

Прийти, не боятися і думати

День 28-го жовтня ви можете провести як завгодно. Піти у ліс по гриби, зайнятись прибиранням власного подвір’я або поїхати з кумом на рибалку. Але не забудьте про одну обов’язкову до виконання умову: у цей день ви повинні сходити на дільницю і проголосувати. Звичайно ж, якщо ви є громадянином України і вам уже виповнилось 18 років. Що саме потрібно робити на виборах?

По-перше, треба прийти. Якщо ви проігноруєте запрошення і не прийдете на виборчу дільницю, то, цілком можливо, ваш голос можуть використати проти вас. І ви потім будете п’ять років плюватися, гнути матюки і лаяти тих дурних людей, які вибрали таких бевзів до Верховної Ради. А ви не знімайте із себе відповідальності. Прийдіть і проголосуйте. Тоді, якщо і будете на когось нарікати, то лише на себе.

По-друге, не слід боятися. Якщо вас залякали тим, що обов’язково дізнаються, як ви проголосували, — не вірте. І ні в якому разі не бійтеся. Пам’ятайте, що камери, які цього року встановили на виборчих дільницях, ніяким чином не можуть зафіксувати, навпроти якої партії чи кандидата ви ставите позначку. Тому що одна з них спрямована на урни, а інша — на членів комісії. Жодних камер у кабінках для голосування немає. Тому про те, за кого ви проголосували, ніхто ніколи не дізнається. Якщо ви самі не розповісте.

По-третє, варто подумати. Перш ніж поставити «галочку» чи «хрестик» навпроти обраної вами політичної сили чи мажоритарного кандидата, ще раз подумайте. Не полінуйтеся, будь ласка. Спробуйте критично оцінити свій вибір. Ви дійсно голосуєте за цю партію чи цю людину тому, що поділяєте її політичні погляди та передвиборчу програму? Чи просто дієте на емоціях, надивившись рекламних роликів по телебаченню? Подумайте про те, що від вашого вибору дійсно залежить життя цілої країни на найближчі п’ять років. І до наступних виборів, уже президентських, у вас не буде законного механізму змінити щось у цій державі. Подумайте про це, перш ніж узяти до рук ручку і поставити якийсь значок — «хрестик» чи «галочку» — на виборчому бюлетені, а потім укинути його до урни.

По-четверте, не треба чекати дива. За кого б ви не проголосували — за провладну партію чи представників опозиції — не слід чекати якихось див одразу після виборів. Хоча б тому, що див не буває, а тим більше коли йдеться про виконання передвиборчих обіцянок. Див не буде, а зміни цілком можуть наступити. Але не скрізь і не одразу. Усе буде залежати від результатів виборів, які стануть відомі вже наступного тижня.

Тому не заспокоюйте себе думкою, що від вашого одного голосу нічого в державі не зміниться, і прийдіть на виборчу дільницю. Можливо, саме після цих виборів усе в Україні зміниться на краще. Або залишиться так, як було.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2012, 08:50 | Нові Cанжари | Редакційна
1. водій / 28 жовтня 2012, 02:11
Ну тоді давай тихо бздіти у штани, коли на нас тиснуть, голосувати за голубих, мать його так шо будемо у гузні, зато безпечно - отакі будуть приорітети нашого покращення. Удачі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації