Вхід | Реєстрація

Із району вивезли 100 тонн отрутохімікатів

Із району вивезли 100 тонн отрутохімікатів

Два тижні на старий хімсклад у селі Підгора звозили пестициди, у яких закінчився термін придатності. Там їх перепакували і мають відвезти на утилізацію у Польщу.

У одному з попередніх випусків газети ми повідомляли про заходи з утилізації прострочених пестицидів у селах Великий Кобелячок та Попове сусіднього Новосанжарського району. Там ледве не дійшло до протистояння між місцевими жителями та робітниками фірми, яка збирає відходи.

«Ні, у нас, у Підгорі все спокійно, — коментує сільський голова Анатолій Няйко. — Хімсклад знаходиться далеко від села, запаху не чути. А головне — люди були попереджені. Хоча й зараз по п’ять разів телефонують, запитують, коли ж вивезуть відходи».

Працівники кіровоградської фірми два тижні лише звозили відходи. Потім їх запакували у спеціальні величезні мішки, рідкі пестициди злили у спеціальні каністри. Стару тару, у тому числі і проржавілі бочки, теж мають вивезти.

Відвантаження пестицидів почалося у понеділок. До цього виникла несподівана проблема — ніхто з місцевих кранівників не захотів працювати з небезпечним отруйним вантажем. Зрештою і це питання вирішили.

За словами робітників, котрі працюють на підгорянському хімскладі, вони мають завантажити у спецавтомобілі 101 мішок. Вага кожного — близько 1 тонни. Робітники вважають, що з Кобеляччини вивезуть близько 100 тонн отрути.

А ось начальник станції захисту рослин Юрій Біденко був дещо обережніший у висловлюваннях. Він сказав: «Відвантаження почали у понеділок. У вівторок воно має закінчитись. От коли зважимо останню фуру, тоді й знатимемо точну загальну вагу».

А куди попрямує вантаж? Одні говорять, що у Польщу, інші — у Францію. Зрештою, для нас це не принципово. Головне, що отрути вже не буде на Кобеляцькій землі».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2012, 15:52 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації