Вхід | Реєстрація

Інтернет — і для дорослих

Інтернет — і для дорослих

При Новосанжарській районній бібліотеці діє Інтернет-пункт. Там усі бажаючі можуть безкоштовно попрацювати за комп’ютером та «посидіти» в Інтернеті. При цьому його послуги розраховані не лише на дітей та молодь, але й на дорослих, які у глобальній мережі можуть знайти корисну для себе інформацію — від роз’яснень щодо призначення пільг до повідомлень про прийняття нових законів.

Цей пункт було створено завдяки проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використання вільного доступу до Інтернету ІІ». Проект започаткований у рамках програми «Бібліоміст».

У Інтернет-пункті діє два відділи: для дітей від 6 років і для дорослих. Щоб попрацювати за комп’ютером та «посидіти» в Інтернеті, відвідувач повинен попередньо записатися на потрібний час, а коли «наплив» людей невеликий і є вільні місця, то приступити до роботи можна і не записуючись.

Перед початком роботи в мережі Інтернет користувач повинен отримати дозвіл у бібліотекаря відділу обслуговування (консультанта пункту) та ознайомитися із правилами користування Інтернетом та комп’ютером.

Користувач має право доступу до будь-яких категорій веб-сайтів (чатів, соціальних мереж), крім тих, які містять інформацію, що суперечить українському або міжнародному законодавству, при цьому забезпечується конфіденційність отриманої інформації. Відвідувачам не дозволяється розповсюджувати інформацію, яка заборонена законом, самостійно змінювати настройки комп’ютера. За порушення правил карають забороною відвідувати заклад.

Також відведений спеціальний комп’ютер для доступу громадян до офіційної інформації, органів місцевої та державної влади. За допомогою спеціальних закладинок з нього можна зайти на Інтернет-сторінки районної ради чи райдержадміністрації і отримати доступ до розміщеної на них інформації.
Бібліотекар відділу обслуговування Валентина Нездійминога розповідає, що їхніми відвідувачами є переважно молодь:

— Школярі приходять після уроків, слухають музику й переписуються «Вконтакті». Студенти часто приходять, одразу видно — почалася сесія. Також нашими постійними відвідувачами є педагоги, тут вони готуються до уроків, відвідують сайти з рукоділля тощо. Нам дуже б хотілося залучити і старшу аудиторію, адже з Інтернету можна почерпнути багато корисної інформації. Наприклад, щодо ведення господарства: в Інтернет-магазинах можна замовити насіння найрізноманітніших культур рослин, придбати сільськогосподарську техніку і таке інше.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації