Вхід | Реєстрація

Зміни в пенсійному законодавстві

Управління Пенсійного фонду в Кобеляцькому районі повідомляє, що 18 вересня 2012 року прийнятий Закон України № 5292-VI «Про внесення змін до статті 9 та 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

 

Зміни у статті 9

Платники єдиного внеску фізичні особи-підприємці, крім фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, зобов’язані сплачувати єдиний внесок нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року, тобто за 2012 рік гранична дата сплати 10 лютого 2013 року.

Фізичні особи підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування зобов’язані сплачувати єдиний внесок нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок. За 3 квартал 2012 року гранична дата сплати 22 жовтня 2012 року, за 4 квартал 2012 року — 20 січня 2013 року.

Платники єдиного внеску, які забезпечують себе роботою самостійно — займаються незалежною професійною діяльністю, а саме науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, в тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найманими працівниками чи підприємцями, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року, за 2012 рік — дата сплати 1 травня 2013 року.

Періодом, за який платники єдиного внеску подають звітність до територіального органу Пенсійного фонду (звітним періодом), є календарний рік.

 

Зміни у статті 25

За донарахування територіальним органом Пенсійного фонду або платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску застосовується штраф у розмірі 5 відсотків зазначеної суми за кожний повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 відсотків суми донарахованого єдиного внеску.

Даний Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування 13.10.2012 року.

 

Пенсійний фонд інформує страхувальників та застрахованих осіб

Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України запроваджено на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 червня 2012 р. №401 “Про доступ до послуг у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування”.

Його створено для покращання якості та оперативності обслуговування громадян щодо надання електронних послуг Фонду, можливості подальшого впровадження технології електронного урядування в соціальній сфері.
Звернувшись до послуг, які надаватимуться через зазначений веб-портал, користувачі зможуть отримати інформацію щодо умов, порядку призначення, перерахунку та виплати своєї пенсії. Також, можна буде ознайомитись із формами заяв, необхідних для призначення, перерахунку та виплати своєї пенсії, отримання допомоги на поховання та заповнити їх, користуючись наданими інструкціями.

Підприємці та особи, які забезпечують себе роботою самостійно, зможуть отримати таку інформацію: взяття їх на облік в органах Пенсійного фонду України, ознайомитись із умовами нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, з умовами та порядком складання і подання звітності, а також отримати форми бланків, заяв, інших документів, необхідних для взяття на облік або зняття з нього.

Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України знаходиться за адресою http://portal.pfu.gov.ua

 

Графік прийому громадян керівництвом Кобеляцького районного управління юстиції на 2012 рік

День приймання

П.І.Б. працівника

Місце роботи, посада

Час прийому

Вівторок

Коваленко Надія Андріївна

Начальник районного управління юстиції

З 10­00 до 14­00 год.

П’ятниця

З 9­00 до 12­00 год.

4­та, 5­та субота

З 10­00 до 12­00 год.

Середа

Колісник Ірина Миколаївна

Начальник ВДВС

З 8­00 до 12­00год.

П’ятниця

З 8­00 до 12­00год.

Понеділок

З 8­00 до 12­00год.

Четвер

З 8­00 до 12­00год.

Середа

Чернявський Юлій Володимирович

Завідуючий державною нотаріальною конторою

З 8­00 до 12­00 год.

П’ятниця

З 8­00 до 12­00 год.

 

 

Графік роботи громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги

День прийому

Хто здійснює  прийом

Час прийому

Щовівторка

Працівники Кобеляцького районного управління юстиції, Працівники відділу державної виконавчої служби

з  8­00 до 12­00 год.

Кожну 2­гу суботу

Працівники Державної нотаріальної контори

з 8­00 до 12­00год.

 

У КОБЕЛЯЦЬКОМУ РАЙОННОМУ УПРАВЛІННІ ЮСТИЦІЇ:

щовівторка  з 10 до 17 год. працює телефон «ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ» за № 3­43­74;

щочетверга з 15.00 до 16.00 год. працює «ТЕЛЕФОН ДОВІРИ» за № 3­43­74.


Автор: Людмила Лашко, головний спеціаліст відділу обліку надходження платежів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2012, 09:05 | Кобеляки | Фінанси
1. кобелячанин / 30 жовтня 2012, 11:21
Це не таблиці а якийсь ужас. Хто забув оформити як належне автор чи керівник сайту?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації