Вхід | Реєстрація

Податкову знижку на навчання можна отримати до кінця року

Громадяни, які навчаються на платній формі навчання мають можливість скористатися правом на податкову знижку. Так, якщо вартість навчання (чи навчання дитини претендента на податкову знижку) була сплачена у минулому 2011 році, гроші держава поверне у 2012 році і тільки після подання річної податкової Декларації про майновий стан і доходи до податкової інспекції за місцем проживання (тобто за місцем реєстрації в паспорті). Строк подання такої Декларації – не пізніше 31 грудня 2012 року.

До Декларації обов’язково слід додати:

  1. Копію договору з навчальним закладом про платне отримання середньої професійної або вищої освіти.
  2. Копії платіжних документів (квитанції, платіжні доручення та інше), які підтверджують сплату за навчання на користь закладів освіти у 2011 році.
  3. Паспорт та копії довідки про присвоєння номеру облікової картки платника податків.
  4. Довідку про склад сім’ї або свідоцтво про народження у випадку, якщо Декларацію подають батьки або один із подружжя.
  5. Довідку з навчального закладу про те, з якого і по який період у 2011 році навчалася особа та вартість такого навчання у 2011 році.
  6. Довідка особи, яка подає Декларацію, з місця роботи про нараховану заробітну плату та утриманий податок на доходи фізичних осіб за звітний рік.

Хочу наголосити, що право на податкову знижку має лише той, хто отримує заробітну плату. Наприклад, приватний підприємець, не може скористатися таким правом, оскільки нарахувань у вигляді заробітної плати він не отримує.

Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року (за 2011 рік) таке право на наступні податкові роки не переноситься і повернути податок на доходи фізичних осіб за 2011 рік у 2013 році громадяни не зможуть.


Автор: Управління оподаткування фізичних осіб Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2012, 12:41 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації