Вхід | Реєстрація

Із кранів тече артезіанська вода. Пацюків і горобців у ній немає

Із кранів тече артезіанська вода. Пацюків і горобців у ній немає

Минулого четверга відбулась чергова рада ветеранів. На ній говорили про водопостачання та внутрішньочерепний тиск.

Схоже, люди поважного віку, які регулярно відвідують зібрання ради ветеранів, уже мають достатні знання про серцеві хвороби. У четвер зустріч уже втретє відвідала лікар, котра виступила з доповіддю на цю тему. Цього разу до зали засідань міської ради запросили лікаря-невропатолога Кобеляцької ЦРЛ Руслану Зінченко. Вона розповіла, що підвищений артеріальний тиск є найбільш поширеною людською недугою. Єдиний спосіб своєчасно виявити гіпертонію — це регулярно вимірювати свій тиск.

За словами лікаря, підвищений артеріальний тиск становить загрозу для людини через різні ускладнення.

Гіпертонія є одним із основних факторів ризику інсульту, інфаркту міокарда, серцевої недостатності і є причиною хронічного захворювання нирок.

Навіть помірне підвищення артеріального тиску пов’язане зі зменшенням очікуваної тривалості життя. Зміни режиму харчування та способу життя можуть поліпшити контроль артеріального тиску і знизити ризик ускладнень для здоров’я. Тим не менш, медикаментозне лікування часто буває необхідне хворим, для яких ця зміна є неефективною або недостатньою.

Також невропатолог наголосила, що багатьох людей хвилює внутрішньочерепний тиск.

Якщо хворий час від часу відчуває біль у скроневій та лобній ділянці голови, біль в очних яблуках, важкість у голові, особливо, вранці, стомлюваність та нудоту — потрібно обов’язково звернутися до лікаря. Руслана Зінченко повідомила, що виміряти внутрішньочерепний тиск можна безкоштовно у Кобеляцькій центральній районній лікарні за допомогою реоенцефалограми. Протягом десяти хвилин після процедури хворому нададуть результат.

Присутні у залі засідань запитали лікаря, який пульс вважається нормою.

— Звісно, у спортсменів один пульс, у людей похилого віку — інший. А в дітей, для прикладу, взагалі, тахікардія. Тому для різного віку і кожної людини пульс індивідуальний. Та нормою вважається від 60 до 85 ударів за хвилину, — підсумувала Руслана Валеріївна.

Наступним до трибуни вийшов директор комунального підприємства «Водоканал» Іван Дяченко. Він розповів про кількість людей, які працюють на підприємстві та скільки одиниць техніки придбано цього року. Також повідомив, що на балансі «Водоканалу» знаходиться 12 свердловин. Цього року відновили роботу двох із них. Одна не працювала сім років, інша — два. Іван Іванович наголосив, що протягом цього року вийшли з ладу шість насосів. Та зараз у наявності підприємства є три запасних.

— На випадок, коли якийсь із насосів зламається, нам не доведеться довго чекати і ми зможемо встановити запасний, — стверджує Дяченко.

Також Іван Іванович повідомив, що у вихідні і святкові дні на підприємстві працює диспетчерська служба. Можна зателефонувати за номерами 3-10-82 та 3-33-51 і повідомити про аварію на водомережі.

На завершення виступу у директора «Водоканалу» поцікавились, як часто працівники санепідемстанції беруть аналіз водопровідної води. Іван Іванович відповів, що аналіз робиться один раз на квартал з п’яти різних точок міста.

— У нас із кранів тече артезіанська вода. Ця вода не потребує очищення, — стверджує Дяченко.

— А пацюків і горобців у ній немає? — прозвучало в залі.

— Не може їх там бути, — відповів Іван Іванович, — адже вода тече зі свердловини глибиною 140 метрів.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2012, 14:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації