Вхід | Реєстрація

Козацьке товариство отримало юне поповнення

Другий рік поспіль на свято Покрови, покровительки усіх козаків, приймали учнів Руденківської школи до козачат. Це вже стало традицією.

От і цієї осені наші діти, за підтримки отамана Новосанжарського козацького полку Володимира Хопти, на чолі з класним керівником — хорунжим козацтва Світланою Бриж, побували напередодні великого християнського свята в Полтаві. Відвідали музей Полтавської битви, зустрілися зі справжніми козаками. Але найголовніше, що запам’яталося нашим дітям — це посвята в козачата, яка відбулася в ході церковної літургії у Спаській церкві. Хлопці урочисто склали присягу про те, що будуть вірними синами України, що відстоюватимуть споконвічні цінності свого народу і дотримуватимуться законів держави. У дитячих грудях від хвилювання частіше билися серця, а нас, батьків, переповнювала гордість за своїх дітей. До речі, цього дня до обласного центру прибули юні кандидати в козачата з п’яти районів області, а привітав їх з Днем козацтва мер міста Олександр Мамай.

Після посвяти наших хлопців чекала захоплююча зустріч з їхніми майже однолітками-козаками, які показали справжнє бойове козацьке мистецтво. За козацькою традицією, посмакували і українським кулішем.

Одержавши неабияке естетичне задоволення і насолоду, відчувши себе частинкою великого українського козацтва, діти всю дорогу додому обговорювали побачене. Як добре, що є такі свята, що не забуті українські традиції, які передаються з покоління в покоління.

Ми, батьки, щиро вдячні за таку увагу до наших дітей організаторам поїздки: отаману Новосанжарського козацького полку Володимиру Хопті, полковнику Новосанжарського козацького полку Володимиру Бредуну, класному керівнику Світлані Бриж та дирекції Руденківської загальноосвітньої школи за високий рівень організації патріотичного виховання.


Автор: Батьківський комітет 5 класу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2012, 16:30 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації