Вхід | Реєстрація

«А у нас є БАТ!»

«А у нас є БАТ!»

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада у голови райдержадміністрації. На ній говорили про готовність до зимового періоду.

Перш ніж розпочати апаратну нараду Анатолій Таранушич оголосив, що до зали засідань запросили іменинника, котрий святкував нещодавно своє семидесятиріччя. Це Олексій Жук із селища Білики.

— Олексій Григорович міг би з легкістю потрапити до книги рекордів Гіннеса. Адже все своє життя він займається спортивною діяльністю. Не менш важливо, скількох спортсменів він виховав. Сьогодні Олексій Жук і досі у строю. Він працює в дитячо-юнацькій спортивній школі і продовжує тренувати підростаюче покоління, — сказав Анатолій Таранушич.

Після привітань імениннику вручили грамоту за вагомий внесок у розвиток спорту та квіти. А він у свою чергу, висловив сподівання, що Кобеляччина стане Олімпійською і виховуватиме ще більшу кількість чемпіонів.

Далі приступили до розгляду питань у порядку денному. Виконуючий обов’язки начальника філії «Кобеляцький райавтодор» Олег Хряпа розповів присутнім про готовність до зимового періоду підприємства, яке він на даний момент очолює. А саме, повідомив про те, що підготовлено 12 одиниць техніки, яка буде задіяна на зимовому утриманні. Стовідсотково заготовлено пісчаний ґрунт та виставлено 24 комплекти зимових дорожніх знаків.

Анатолій Таранушич зазначив, що цього року сувора зима очікується скрізь: і в Новосанжарському районі, і в Решетилівському. Тільки не в Кобеляцькому районі.

— У нашому районі зими не буде. Знаєте чому? Бо у нас є БАТ. І зима до нас побоїться приходити, — сміється голова РДА.

Далі Олег Хряпа наголосив на нагальній проблемі райавтодору. А саме — відсутність паливно-мастильних матеріалів і солі для посипання доріг. Мовляв, поставка солі буде здійснюватись, по мірі необхідності, Полтавським облавтодором.

— У Полтаві зараз запасів немає, — стверджує Хряпа, — там чекають на фінансування з Києва.

— А якщо завтра, раптом, зима розпочнеться? Ми готові до неї? — цікавиться Анатолій Таранушич.

— Чистити дороги готові. У нас заготовлено 120 тонн піску. Хоча при інтенсивному використанні — це на 2-3 дні. Та найголовніше, нам необхідно отримати сіль. Думаю, нам скоро її доставлять, — підсумував Олег Хряпа.

Далі говорили про початок та якість проходження опалювального сезону, а також про виконання заходів із раціонального використання енергоресурсів у закладах медицини, освіти та культури. Начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Валерій Буряк розповів, що на сьогодні всі медичні заклади району працюють стабільно, з дотриманням режиму опалювального періоду. Що стосується закладів освіти, то вони повністю забезпечені твердим паливом. У деяких школах зроблені поточні ремонти теплогенераторних та котелень, проведена робота по заміні вікон. Усі структурні підрозділи відділу культури також готові до опалювального сезону. Заборгованості з оплати енергоносіїв у закладів медицини, освіти та культури немає. Та не вирішеним, за словами Валерія Петровича, залишається питання заміни застарілої системи опалення Кобеляцької районної бібліотеки та заміна котлів у приміщенні районного Центру культури та дозвілля.

— Чому ви не озвучили в інформації, скільки вдалося зекономити за період з 15 жовтня по сьогоднішній день, для прикладу. І порівняти отримані результати з аналогічним періодом минулого року. Ми повинні відноситись до цього питання по-господарськи, намагатися економити там, де енергоресурси використовуються нераціонально. Тільки діти в школах при цьому мерзнути не повинні. І не доведи Господи, якщо хоча б один учень захворіє через таку економію, — підсумував Анатолій Таранушич.
Після декількох постановочних та організаційних питань апаратна нарада завершилась.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2012, 08:55 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації