Вхід | Реєстрація

«Нехай краще тут стоїть, ніж десь піде на чермет!»

«Нехай краще тут стоїть, ніж десь піде на чермет!»

Новосанжарці переважно схвально відгукуються про встановлення у селищі пам’ятника БМП. Але багатьох не влаштовує його теперішнє місце перебування — поряд зі школою.

Перед виборами біля Парку Матері у Нових Санжарах тимчасово встановили військову машину БМП, яку голова Дежрезерву Олексій Лелюк дістав на прохання воїнів‑афганців району. Згодом, коли будуть оформлені необхідні документи, БМП перенесуть на постійний постамент. Але де саме її встановлять, поки що невідомо.

Доки постійне місце для бойової машини ще не знайшли, ми вирішили поцікавитися у перехожих нвоосанжарців: чи взагалі потрібен пам’ятник БМП у Нових Санжарах? Як виявилося, новосанжарці переважно схвально відгукуються про встановлення цього пам’ятного знаку, але багатьох не влаштовує його теперішнє місце перебування. Ось декілька відповідей опитаних.

Артур: «Потрібний, тільки не в цьому місці. Краще б десь у парку поставили».

Наталія: «Потрібний. Про всяк випадок не заважає, землю не перестоїть».

Олександр: «Нехай краще тут як пам’ят­ник стоїть, ніж десь як чермет. Якщо в школі зараз проводиться військова підготовка, то для учнів можна використовувати як наочний приклад військової техніки».

Тетяна: «Я думаю, що ні. Танк і Матір Божа — це непоєднуване (Пам’ятник встановлений біля арок із зображенням Діви Марії, що при вході у Парк Матері — авт.). Нехай краще Санжари охороняє Матір Божа, а дітям ніщо не нагадує війни».

Валентина: «Що біля школи він не потрібен, то це точно. Я вчитель, таке враження, ніби він на нас постійно націлений».

Василь: «Я думаю, що не потрібний, адже у нас мирна країна. У деяких країнах навіть іграшки на військову тематику заборонені. Все це проповідує війну, а відтак — насилля».

Віра: «Ну якщо афганцям це потрібно, якщо їм це дороге, то хай буде. Мені цей пам’ятник не потрібний, але і не заважає».

Усього ми опитали 30 респондентів. 20 із них вважають, що пам’ятник потрібний. 6 людей висловилися проти його встановлення, а четверо відповіли, що їм байдуже.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2012, 16:41 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації