Вхід | Реєстрація

Кобелячани не хочуть отримувати права скутериста

Кобелячани не хочуть отримувати права скутериста

Із травня на курси з підготовки водіїв категорії А1 записались лише п’ять чоловік.

Уже більше року тому в українському законодавстві, яке регулює дорожній рух, сталися зміни. У результаті всі водії механічних транспортних засобів з об’ємом двигуна до 50 см повинні отримувати посвідчення категорії А1. Із того часу до редакції кілька разів телефонували різні жителі кобеляцького району і скаржились на відсутність автошколи, у якій би навчали водіїв скутерів. Найближчий подібний навчальний заклад розташований у смт. Царичанка, Дніпропетровської області. Інші автошколи віддалені від Кобеляк ще більше. Вони працюють у Полтаві та Кременчуці.

Між тим мінімальна сума штрафу за керування транспортним засобом без документів становить 425 гривень. Якщо водій не має права керувати цим транспортним засобом, у даному випадку мопедом, він заплатить за це правопорушення мінімум 510 гривень.

Із травня 2012 року в Кобеляках започатковані курси з підготовки водіїв, котрі їздять на мопедах. Вони діють при автошколі «Неон». Це — науково-виробнича фірма, яка базується в Полтаві. Власник вирішив відкрити філію і в Кобеляках. У «Неоні» готують до отримання посвідчення як скутеристів, так і водіїв легкових автомобілів. Та, як виявилось, жителі Кобеляцького району не надто поспішають скористатися даною послугою.

«Із травня на курси з підготовки скутеристів записалися лише 5 чоловік, а для початку роботи потрібно 10 бажаючих», — повідомив Андрій Годь, керівник кобеляцького філіалу «Неон». У той же час, особливих проблем із набором бажаючих отримати посвідчення категорії «В» у автошколи немає. «Фірма закупила для навчання два новеньких мопеди — японський і німецький. Але вони й досі знаходяться на складі у Полтаві. Везти їх в Кобеляки немає резону», — зазначив Годь.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2012, 14:40 | Кобеляки | Суспільство
1. Maximus / 25 листопада 2012, 10:12
Зрозуміло що не хочуть! Права кат. А1 вийдуть в середньому до 2500 грн, це якщо чесно сам здаси. А то й більше. Це вартість більшості мопедів.
2. Василько / 25 листопада 2012, 14:21
Мій батько має стажу водіння скоро вже як 30 років, їздив на мотоциклі, автомобілі, вантажівках, автобусах, фурах... А от на мопед ніззя тепер йому сідати.
От на фуру йому можна, а на мопед ніззя.

Весело
3. Йок / 26 листопада 2012, 18:30
Гнидна країна такі і правила гнилі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації