Вхід | Реєстрація

У Лубнах соціальних працівників вчили попереджати насильство

У Лубнах соціальних працівників вчили попереджати насильство

Днями в Лубнах на базі міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройшов семінар для соціальних працівників «Яким буває насильство:організація роботи з попередження насильства в сім’ї та молодіжному середовищі». В рамках проведення семінару було висвітлено цілий ряд важливих питань, а саме: підготовка соціальних працівників до роботи з попередження насильства над дітьми; діяльність практиків соціальної сфери щодо виявлення випадків насильства та подолання їхніх наслідків; методичне забезпечення соціальної роботи фахівців із попередження насильства.

Цікавими і змістовними були тематичні виступи та інтерактивні вправи: «Роль мотивації у роботі соціального працівника», «Профілактика насильства», «Форми насильства».

Олексадр Чепур, тренер просвітницької програми «Простір толерантності», говорить: «На превеликий жаль так сталося, що проблема поширення насильства є актуальної і болючою для нашої країни. Особливо турбують численні факти насильства і жорстокості по відношенню до дітей та жінок. Кожен може постраждати від насилля, частіш за все жертвами стають саме діти. Тому не можна бути осторонь і вважати, що ця проблема нас не стосується!».

Поширення серед населення має відповідні причини економічного, соціального та психологічного характеру.

«Бідність, безробіття, зростання кількості сімей з конфліктним та асоціальним стилем виховання, виховання дітей методами фізичного і психологічного тиску, наростання неформальних молодіжних об'єднань кримінальної направленості, в яких домінує культ сили»,- перелічує де - які з них Юрій Кисляк, директор Лубенського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Необхідно зазаначити, що діти нерідко стають жертвами насильства тому, що не правильно поводяться, схильні до небезпечної і ризикової поведінки, не вірять в страшні наслідки подібної поведінки, недостатньо інформовані про основні правила безпеки і не користуються ними, часто не знають куди можна звернутися по допомогу. Таким чином спостерігається низький рівень інформованості неповнолітніх щодо проблеми насильства. Не вистачає дітям саме кваліфікованої та правдивої інформації.

Метою програми, яка здійснюється за підтримки Фінського Фонду Місцевого Співробітництва є широке інформування учнівської молоді з цієї проблематики, навчання дітей правилам толерантної поведінки. Тож, в ході семінару – тренінгу, соціальні працівники обговорили причини і наслідки розповсюдження цього явища. Розмова йшла про істинні цінності: гуманність, людяність, співчуття, любов до людей і повагу до особистості. Особливо ретельно фахівці відпрацювали таке питання: що може зробити кожен із нас проти насильства і куди звертатися по допомогу.

Нагадаємо, що в рамках даної програми працює молодіжний дебатний центр, де можна пройти навчання та отримати консультаційні послуги.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2012, 12:15 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації