Вхід | Реєстрація

Замість прибутку у тридцять тисяч – порожня банківська картка

Замість прибутку у тридцять тисяч – порожня банківська картка

Незважаючи на численні попередження правоохоронців щодо дотримання елементарних правил безпеки при купівлі-продажу товарів через Інтернет, у Полтаві з’являються нові потерпілі. Цього разу за свою необачність поплатився тридцятип’ятирічний полтавець, який захотів продати одну тонну меду.

„Мій батько, який проживає в одному із районів Полтавської області, займається бджільництвом, - повідомив ошуканий працівникам міліції. – Для того, щоб продати заготовлений цього року мед, я розмістив оголошення в Інтернеті. Через деякий час мені зателефонував невідомий чоловік – представник фірми, назву якої я не запам’ятав та запропонував купити наш мед за тридцять тисяч гривень. Пропозиція була непоганою, тому я погодився”. Незнайомець, за словами чоловіка, довго розпитував про мед, який вони продавали – його якість, коли і де зібраний, інші дрібниці. Ці питання переконали полтавчанина в тому, що він спілкується з людиною, яка розуміється на медові і викликали певну довіру до незнайомця.

Для перерахунку коштів чоловік надав потенційному покупцеві номер своєї банківської картки. Однак, цього незнайомцю виявилось недостатньо. Мотивуючи це необхідністю сплати якихось податків, він попросив полтавчанина назвати ще й своє прізвище та ім’я, а також ідентифікаційний номер. Не підозрюючи нічого лихого, чоловік надав покупцеві і цю інформацію. Коли ж через декілька годин пішов до банкомату перевірити отримані тридцять тисяч, то з великим здивуванням побачив, що там немає не тільки обіцяних грошей за мед, але і його власних – майже чотирьох тисяч гривень.

За допомогою скривджений чоловік одразу звернувся до правоохоронців. За даним фактом Київським райвідділом міліції міста Полтави уже розпочате кримінальне провадження. Дії невідомого, який ошукав продавця меду, кваліфікуються за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), тож у разі затримання, його чекає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 листопада 2012, 16:26 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації