Вхід | Реєстрація

Бігаючі на вашій голові «друзі»

Бігаючі на вашій голові «друзі»
Воші. Досить неприємні асоціації виникають при вживанні цього слова. А якщо звернути увагу на те, що Полтавщина стоїть у перших рядах по кількості хворих на педикульоз серед інших областей, то варто не забувати частіше перевіряти світлі голови наших дітей.
Ми звернулися до Кобеляцького НВК № 1 та дитячого садка № 2 «Золотий півник», де нам повідомили, що за останній рік випадків педикульозу в цих закладах не зареєстровано.
За словами заступника державного санітарного лікаря Кобеляцького району Валентини Семиног, поодинокі випадки педикульозу у дитячих садках та школах району зустрічаються. Фахівці з санстанції постійно проводять планові перевірки. Деколи, у разі скарг батьків, в навчальному закладі, огляд дітей проводиться позапланово.
Під час збору інформації по даній темі автору статті розповіли моторошну історію. Нібито у Кобеляках проживає малозабезпечена сім’я, де, щоб позбавитися вошей і гнид, дітей з раннього дитинства періодично мастять гідроперитом, тобто фарбують у білий колір.
— Я вважаю, що це лише чутки, — коментує вищезазначене Валентина Семиног. — Де ви бачили у школі фарбованих дітей-блондинок?
Особисто я не бачила, але якщо ви, шановні читачі, знаєте про такі випадки, обов’язково зверніться до санстанції. Батькам цих дітей порадять більш людяні засоби боротьби із педикульозом.
Серед хворих на педикульоз часто трапляються діти з неблагополучних сімей, однак слід пам’ятати, що воші люблять чисті голови і саме туди намагаються потрапити. Тому буквально кожна дитина має загрозу отримати на свою голову бігаючих «друзів». Заразитися можна у лазні, готелі, поїзді та в інших місцях скупчення людей. Досить миті, щоб воша переселилась на чисту дитячу голову.
Проте, якщо ви виявили воші чи гниди у свого чада — панікувати не слід. На сьогодні в аптеках є цілий арсенал протипедикульозних засобів. Однак варто порадитись з педіатром чи у дитини немає алергії на той чи інший препарат, щоб не спровокувати загострень.
За доступними цінами в кожній аптеці є такі препарати як «Пара Плюс», «Локодин», «Емульсія бензилбензоату 20 %» та ін. Але попереджуємо, дітям віком до п’яти років, вагітним жінкам та при грудному вигодовуванні немовля — використання протипедикульозних засобів протипоказане. У даних випадках боротися з хворобою можна лише механічними способами, тобто мити і вичісувати воші густим гребінцем, сушити голову феном.


Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2009, 10:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації