Вхід | Реєстрація

Цікавий і повчальний семінар

На запрошення селищного голови А. О.Реки спеціалісти Полтавської обласної сільськогосподарської дорадчої служби (директор — Андрієнко Світлана Михайлівна), що діє при головному управлінні агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, провели семінар з питань квітникарства, ландшафтного дизайну.
Як зазначила дорадник з питань розвитку сільськогосподарських територій О. М.Дубина, внаслідок своєї діяльності буває в багатьох містах і селах України, Полтавської області. Називала кращі, і ті районні центри, де панує безлад, а «бур’яни сягають вікон». На противагу останнім — Нові Санжари три роки поспіль утримують першість в Україні по чистоті, порядку, благоустрою, отже, жителі селища здійснюють реальні кроки щодо «європейського вибору».
До речі, Олена Михайлівна проходила перепідготовку в Польщі. Цікаво було послухати її власні спостереження про підтримання там чистоти. Зокрема, всю територію громадських місць в населеному пункті розподілено на умовні квадрати. За кожним з них закріплено конкретну сім’ю, яка постійно має тут порядкувати. І люди гордяться такою довірою, намагаються зробити це якомога краще!
Або інший приклад. Скажімо, котромусь нерадивому жителю забракло бажання навести лад на власному подвір’ї чи прилеглій до нього території, знищити бур’яни. В цьому випадку він повинен сплатити штраф, що буде дорівнювати оплаті найманому мерією робітнику, який і порядкуватиме замість горе-господаря!
Дорадник повідомила багато цікавої, корисної інформації, дала цінні поради з квітникарства, ландшафтного дизайну; розповіла про створення присадибних водойм, про поєднання квітів на клумбах, причому варто вибирати лише ті, які до вподоби вам особисто, а не «нав’язані» модою. Говорила про можливості розвитку «зеленого туризму», адже чимало наших співвітчизників надають перевагу саме такому відпочинку, що вже зараз широко практикується в Західній Україні. Зупинилась і на технології вирощування в домашніх умовах деяких рослин, здатних протистояти недузі, продовжити тривалість життя:
— Щороку восени, взимку люди потерпають від вірусних інфекцій, гострих респіраторних захворювань. А чому б не виростити на підвіконні власну «зелену аптеку» — хоча б цибулю, петрушку, фенхель — солодкий кріп, розмарин, базилік. Відомо ж — вживанням «мамардики» (інші назви — «гірка диня», «японський огірок») японці продовжили собі життя на 30 (!) років!
Виступ Олени Михайлівни супроводжував демонстраційний показ відеофільмів — його забезпечив дорадник з питань розвитку сільськогосподарських територій Валерій Іванович Даниленко.
Як наголосив селищний голова Андрій Река: «Цінну інформацію, яку щойно одержали, варто втілити в життя. Оголошуємо конкурс на кращий квітник. Конкурсна комісія розгляне подані фотоматеріали, побуває на запрошення на власних садибах жителів, а підсумки підведемо до Дня селища. Повідомте про це своїх керівників, співробітників, сусідів.
Цієї осені заклали парк Матері. Вважаю, кожен з присутніх, читачів знайде можливість, аби на кожному квадратному метрі його території посадити квіти, щоб наш парк розцвів, як того заслуговує Мати!»
Андрій Олександрович запросив спеціалістів дорадчої служби зустрітися з новосанжарцями 12 березня.
Для бажаючих одержати консультації з питань квітникарства, ландшафтного дизайну, облаштування територій установ, підприємств, організацій, власних садиб повідомляємо адресу, контактні телефони Полтавської обласної сільськогосподарської дорадчої служби: 36011, м.Полтава, вул. Міщенка, 2, кім. 12–13, тел. 022–611–527.
Тематичні передачі «Квітковий рай» або «Квіти на підвіконні» — щовівторка з 8‑ї до 9‑ї години, щосуботи з 10‑ї до 11‑ї години на ТРК «Лтава».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2009, 10:47 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації