Вхід | Реєстрація

Чи є у влади інший мільярд?

Минулого тижня ЦВК передала камери з виборчих дільниць на зберігання місцевим адміністраціям. На невизначений термін і з невизначеною метою. Зараз ніхто впевнено не скаже — чи будуть встановлювати камери на виборах президента у 2015-му. Нагадаю, що у свій час щедрі депутати Верховної Ради виділили на встановлення камер не багато не мало — 993,6 мільйонів гривень. Хоча ще до їх встановлення було зрозуміло, що допомогти у боротьбі з фальсифікаціями ці пристрої спостереження навряд чи допоможуть. Вибори 28-го жовтня це лише підтвердили. Наймасштабніші фальсифікації відбувалися не на дільницях, за якими так пильно спостерігали камери, а на шляху від ДВК до ОВК. Навіщо ризикувати, вкидаючи в урну пачку бюлетенів під прицілом камер, якщо можна вже після завершення голосування написати «трішки не ті» цифри у протоколі?

Так що ноу-хау із камерами ціною майже у мільярд гривень можна вважати високовартісним, але невдалим експериментом, розраховуватись за який доведеться, звичайно ж, не владі, а більш простим смертним.

Наприклад, педагогам. Чомусь одразу після виборів усе гучніше залунали розмови про те, що освітяни (та й узагалі — бюджетники) можуть залишитися без зарплати у останній місяць року. Дивно. Звідки такі панікерські настрої у нашій країні всеперемагаючого покращення? Не інакше, що такі розмови — справа рук несвідомих (а то і суспільно шкідливих!) представників опозиції. Насправді кошти у державному бюджеті є. Принаймні, мають бути… Не може ж бути так, щоб у країні був мільярд на камери і не було на зарплати вчителям.

А я от собі думаю. Якщо б не експериментувати із камерами і не викидати на вітер шалену купу грошей, можна було б зекономити мільярд. А натомість десь перед Новим роком виплатити кожному вчителю (яких в Україні близько 500 тисяч чоловік) невеличку премію у дві тисячі гривень. Я порахував: мільярда якраз би вистачило. Тоді б і авторитет влади серед найінтелектуальнішого контингенту громадян підняли б. І не думали б, куди дівати після виборів нікому не потрібні камери.

Але зараз щось змінювати вже пізно. Камери вже б/в. Продати їх за мільярд назад продавцю не вдасться. Та й не купить він їх за стільки! Тому що вони стільки не коштують. І ніколи не коштували. Тому мільярду на премії освітянам так не заробиш… Можливо, у влади є на це якийсь інший мільярд? Було б добре! Але чомусь здається, що у грудні педагогів зможе порадувати подарунком хіба що Святий Миколай (не плутати з Миколою Азаровим)!


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2012, 09:38 | Полтавщина | Редакційна
1. Микола Гузченкo / 1 грудня 2012, 10:29
десь перед Новим роком виплатити кожному вчителю ... премію у дві тисячі гривень

Фу, Вова, який ти меркантильний... Ну не в грошах же щастя! Щастя в стабільності і макроекономічних показниках.
2. водій / 2 грудня 2012, 00:10
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Щастя в стабільності
Точно, Миколо. Наш народ пристосується до чого угодно, притом не як небуть, а найкращим чином. Головне щоб це "що угодно" було постійним по своїм специфікам та властивостям. Доказ тому - Кучма. При ньому також була жопа, багато інших країн його не пускали (забув як це зветься по умному). Але жити при ньому було справді кульно. Це був підйом для низьких, уріплення для піднятих, і безтурботна тишина для тих хто вирішив далі мовчки лежати на дні. Чому? Тому що кучмівське лайно було постійним і стабільним. Передбачуваним. З відомими коридорами та проходами, котрі можна було вивчити. До нього можна було пристосуватися.
3. 7777 / 2 грудня 2012, 08:26
а чому мова йде тільки про ОСВІТЯН- (ВОНИ Й ТАК НЕ ВІДРОБЛЯЮТЬ СВОЄЇ ЗАРПЛАТИ)- НЕ ПОДАЮТЬ ДОСТАТНЬОЇ ІНФОРМАЦІЇ
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації