Вхід | Реєстрація

Населення заборгувало 160 тисяч

Кобеляцька філія ВАТ «Полтаваобленерго» нагадує, що розрахунковим періодом за спожиту електричну енергію є календарний місяць, тобто плату слід вносити згідно показів лічильника щомісяця. Це також стосується споживачів — пільговиків, які вважають що не використана кількість кВт. год. в одному місяці автоматично переноситься на наступний.
Заборгованість населення за спожиту енергію на кінець року складає близько 160 тис.грн. Це спричинено систематичною несплатою деяких споживачів та пропуску термінів належної оплати, передбаченої в договорі. В таких випадках, до абонентів які не вносять кошти на рахунок філії протягом двох місяців підряд, застосовуються відключення від електричної мережі та направляються позови до районного суду, при цьому розмір належного платежу зростає більше ніж на 200 грн, оскільки крім відшкодування боргу, споживач повинен сплатити витрати на державне мито та повторне підключення, що проводиться через 3 та 7 днів у місті та сільській місцевості відповідно.
Також звертаємо Вашу увагу, що абоненти продовжують порушувати Правила користування електричною енергією для населення і розкрадають електричну енергію, найбільш поширеними видами крадіжок є:
порушення пломб та пошкодження приладу обліку;
улаштування відкритих та прихованих відпайок;
самовільне, бездоговірне підключення до електричної мережі.
В зв’язку з ростом кількості крадіжок серед населення, створено додаткові рейдові бригади, що працюватимуть і у вихідні та святкові дні — з 2 по 10 січня 2010 року. Перевіряючі особи забезпечені новітніми технічними пристроями та обладнанням, що дають змогу виявляти всі види способів розкрадання електричної енергії. При виявленні подібних фактів, працівники філії обов’язково складають акти про порушення Правил користування, результатом яких є проведення донарахування вартості викраденої електроенергії, а це в середньому — 3 000–10 000 грн у кожному випадку. До крадіїв електричної енергії, в разі відсутності оплати рахунків, також застосовуються відключення від електромережі без додаткового попередження та направляються позови до суду. А це, в свою чергу, тягне за собою покладення додаткових витрат на боржників‑відповідачів (виконавчий збір та витрати на опис і реалізацію майна).
Крім того, деякі споживачі не усвідомлюють серйозність своїх дій, а саме, при улаштуванні відкритої електричної проводки поза обліком, встановленні заземлення в багатоповерхових будинках через системи водопостачання, наражають на небезпеку як себе так і оточуючих, тобто намагаються таким протиправним способом економити на своєму власному житті та здоров’ї.
Закликаємо всіх вас суворо дотримуватися Правил користування електричною енергією для населення, не допускати в своїх помешканнях фактів розкрадання, щомісячно та в повному обсязі сплачувати вартість спожитої енергії, чітко виконувати приписи працівників філії. Цим ви забезпечити собі належний рівень відносин із Кобеляцькою філією ВАТ «Полтаваобленерго» та впевненість, що наступного дня у вашій оселі буде світло. Пам’ятайте, що саме від вашої дисциплінованості залежатиме належне постачання електроенергії в Кобеляцькому районі.

Автор: Кобеляцька філія ВАТ «Полтаваобленерго»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2009, 10:55 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації